In het prachtige Zuid-Limburg tegen de grens van Duitsland aan, bevinden zich de Schinveldse Bossen. De Schinveldse Bossen zijn een nog onontdekte groene parel tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. Het natuurgebied ligt in de meest noordoostelijke punt van Zuid-Limburg en omvat het grootst aaneengesloten bosgebied van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Speciaal door dit bijzondere landschap is een 5-sterren wandelroute ontwikkeld, een website gelanceerd en een film gemaakt, om de geheimen zelf te ontdekken.

5 Sterren
De 5-sterrenroute refereert aan de 5 sterren die het Nationaal Landschap Zuid-Limburg zijn toebedeeld. Maar deze sterren staan óók symbool voor de 5 highlights die men op deze route tegenkomt: De Schinveldse Es, de Lammendam-Schans, het historisch museumdorp Nonke Buusjke met de Historische Landbouw, het Zweefvliefveld en het Dal van de Roode Beek.

De gouden wandelroute
Om de bezoekers kennis te laten maken met de Schinveldse Bossen is een bijzonder fraaie 5-sterren wandelroute ontwikkeld. De route is goed bewegwijzerd middels paaltjes en eenvoudig herkenbaar aan de 5 gouden sterren op de paaltjes. Voor een plattegrond en achtergrondinformatie over de Schinveldse Bossen is de wandelroute zowel digitaal als in een gratis brochure te verkrijgen. De brochure  is verkrijgbaar bij de VVV Limburg Winkels, Servicepunten en diverse horecagelegenheden in Schinveld.

Een hapje en een drankje, mét voordeel, tijdens en na de wandeling
De brochure is verkrijgbaar in een handig handzaam formaat en voorzien van achtergrondinformatie over de 5 highlights tijdens de wandeling. Tevens bieden divers horecagelegenheden, gelegen in en rondom Schinveld, aantrekkelijke kortingen en leuke aanbiedingen voor een hapje en een drankje middels de voordeelcoupons in de brochure.

Bekijk de website www.schinveldsebossen.nl voor unieke sfeerimpressies in beeld en geluid, extra achtergrondinformatie over het natuurgebied, de digitale route, de openingstijden en adressen van de horecagelegenheden en de startpunten van de routes.

Ontdek, beleef en geniet van dit onontdekte pareltje onder de natuurgebieden in Zuid-Limburg! Vooral in het najaar met de wisselende kleurenpracht in het afwisselende landschap zijn de Schinveldse Bossen zeer aantrekkelijk en betoverend.

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!