Deel dit:
Share

Limburgers betaalden in de eerste helft van 2023 fors minder voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Het verschil tussen wat een Limburger betaalt en de premie voor de gemiddelde Nederlander was bijna 10%. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Dit verschil was in het laatste halfjaar van 2022 nog maar 3%.

De gemiddelde autoverzekering in Limburg is de afgelopen maanden goedkoper geworden ten opzichte van wat de meeste Nederlanders betalen. In de eerste zes maanden van 2023 betaalden inwoners van Limburg gemiddeld ruim 65,5 euro per maand voor hun autoverzekering, terwijl de gemiddelde inwoner van Nederland ruim 72 euro per maand betaalt.

Stijging voertuigdiefstallen in Limburg

Een opvallend punt is dat het aantal voertuigdiefstallen juist gestegen is in Limburg. In de eerste helft van 2023 waren er 15% meer misdrijven gerelateerd aan voertuigen dan in het voorgaande halfjaar. Dat is bijzonder, omdat je juist verwacht dat de premie voor de autoverzekering in Limburg hierdoor juist zou stijgen, maar in dit geval is het zelfs met 1% gedaald. “Autoverzekeraars bepalen de premies in een provincie onder meer door te kijken naar de kans op schade door criminaliteit. Bij stijgende criminaliteit zou je dus verwachten dat de premies in Limburg stijgen” zegt Amanda Bulthuis, financieel expert bij Geld.nl.

Tip! Wil jij zeker zijn dat je de goedkoopste autoverzekering hebt in Limburg? De premieverschillen tussen de verzekeraars zijn groot. Door je autoverzekering te vergelijken en de goedkoopste autoverzekering voor je situatie te kiezen, bespaar je al snel honderden euro’s per jaar. Je vindt eenvoudig online de goedkoopste autoverzekering op Geld.nl.

Spread the word. Share this post!