Sinds begin 2020 is bij IVN Weert e.o. een plantengroep actief. Nu het weer mogelijk is, bieden wij een korte Basiscursus wilde planten aan. Deze start bestaat uit 6 lessen en start op 30 april.

Plantencursus
Het doel van de plantencursus is vooral om op een plezierige manier kennis te maken met de wondere plantenwereld. Je leert over de veelvormigheid van planten en maakt kennis met een aantal plantenfamilies.  Ook de samenhang tussen de planten en hun leefomgeving komt aan de orde. Je krijgt handreikingen die je helpen bij het op naam brengen van planten.  
Naast theorie zal er veel gewerkt worden in de praktijk. We bezoeken een aantal natuurgebieden in Weert en omgeving.  De theorielessen zijn gepland in het NMC De IJzeren Man

Praktische informatie
De lessen worden gegeven op zaterdagochtend van 9.00 uur tot ongeveer 11.30 uur op de volgende data: 30 april, 14 mei, 28 mei, 11 juni, 25 juni en 9 juli 2022.De cursus staat open voor IVN- leden van de afdeling Weert e.o. en de regio. Ook personen die geen lid van het IVN zijn kunnen deelnemen.
De kosten zijn 25 euro voor IVN-leden en 50 euro voor niet-leden. Daarbij zijn inbegrepen een loep, zoekkaarten en koffie/thee. In de leskosten voor niet-leden is een jaar gratis lidmaatschap van IVN afdeling Weert en omstreken inbegrepen. Het maximum aantal deelnemers is 24 personen.
Tijdens en na de cursus kan men deelnemen aan de activiteiten van de plantengroep.
Ga voor meer informatie naar: www.ivn.nl/afdeling/weert-eo

Aanmelden
De cursus is een initiatief van de plantengroep van IVN- Weert e.o..
Aanmelden kan bij de coördinator Toos Kunnen via mail: t.t.kunnen@gmail.com.

Deel dit:
Basiscursus wilde planten” bij IVN Weert en omstreken

Deel dit bericht!