Deel dit:
Share

De provincie Limburg vormt een uitzondering op het ‘platte Nederland’. Als je hier niet bekend bent, dan waan je jezelf al snel in het buitenland in dit fraaie heuvellandschap. Het Bovenste Bos vormt in dat landschap een mooi voorbeeld van een hellingbos.

Limburgse hellingbossen
In het zuiden van de provincie Limburg vind je verschillende hellingbossen, zoals het Bovenste Bos. Dit bos, met loofbomen en hoger op de heuvel een aantal naaldbomen, maakt deel uit van een groter boscomplex op de westelijke Geuldalhelling. Het bos ligt op een kalkrijke bodem. In het grasland ten noordoosten van het bos is een hoogstamboomgaard. Zowel de boomgaard als de meidoornhagen die het grasland omringen, zijn landschapselementen die de natuurwaarde van het gebied vergroten.

Zeldzame dieren en planten
In het Bovenste Bos komen zeldzame dieren voor zoals de hazelmuis en de eikelmuis. Ook groeien er bijzondere planten waaronder fraai hertshooi en boswederik.

Wandelen in Zuid-Limburg
Maak een mooie wandeling en verken het gebied via de blauwe wandelroute. De wandeling is ongeveer 6 kilometer lang en je wandelt door het mooie heuvellandschap van Zuid-Limburg. Bij Staatsbosbeheer kun je een wandelkaart kopen met meerdere wandelroutes.

Deel dit bericht!