Ben je geïnteresseerd in erfgoed, neem dan een kijkje in het verleden met de vitrinekastjesroute. Deze 3,2 km lange wandelroute bestaat uit 30 vitrinekastjes en 3 XXL-vitrines en leid je langs ondernemers in het Romeins Kwartier in Heerlen. In elk vitrinekastje is een ander object uit de Romeinse tijd te vinden. Zo ontdek je artefacten of replica’s van vondsten die aansluiten bij het beroep of de locatie van de ondernemer.

Bij Wonen Zuid vind je een van de drie XXL vitrines, bij atelier Bergzicht zie je een bijzondere combinatie met Playmobile History en bij Obvion vind je zelfs twee vitrinekastjes. De meeste vitrinekastjes staan in de etalages, sommige vind je binnen zoals bij De Vondst.

Gratis route
De route is gratis verkrijgbaar bij alle deelnemende ondernemers. Meer informatie is te vinden via Visit Zuid-Limburg: visitromeinskwartier.nl/kijkvenster en Romeins Kwartier Heerlen: romeinskwartierheerlen.nl/vitrinekastjes/.

De vitrinekastjesroute is een samenwerking tussen de ondernemers in het Romeins Kwartier, Ondernemersfonds Heerlen, Thermenmuseum, Visit Zuid-Limburg en gemeente Heerlen.

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!