Inwoners van Limburg die geld opzij weten te leggen beseffen als geen ander dat het beleggen van je eigen vermogen tegenwoordig een noodzakelijk iets geworden is om de torenhoge inflatie te compenseren. Iedereen werkt tenslotte hard voor zijn geld waarbij het geld opzij zetten bij de bank geen interessante optie meer is. Veel mensen zijn hierbij nogal bang om een stap te zetten richting het beleggen van het geld in de crypto.

Natuurlijk zit hier een kern van waarheid in aangezien beleggen risico’s met zich meebrengt. Of het nou om het investeren in een bedrijf in Limburg gaat, aandelen, crowdfunding of crypto, het heeft ieder zijn voor- en nadelen met daarbij een bepaald risicoprofiel. Niets doen is hierbij geen optie aangezien het geld dat op de bank staat gewoonweg verdampt. Het beleggen van geld brengt altijd risico’s met zich mee, wat goed is aangezien er zonder dit risico geen rendement behaald kan worden. De beste ideeën omtrent het beleggen in crypto waarbij de risico’s laag gehouden worden is een eerste stap die in dit artikel beschreven zullen worden.

Digitalisering van vermogen
De crypto zoals de Bitcoin of andere valuta’s zoals de Tezos coin weten regelmatig het nieuws te behalen. Er wordt hierbij vaak gesproken over nieuwe records die verbroken worden in zowel positieve als negatieve zin. Cryptogeld kan gezien worden als digitaal geld. Het is niet zoals een eurobiljet tastbaar, crypto vermogensbeheer je in een digitale portemonnee. De meest bekende cryptovaluta zijn Bitcoin en Ethereum.

Wat maakt crypto zo uniek
Normaliter verloopt een transactie via de bank waarbij de overheid toezicht houdt en eventueel de waarde van de desbetreffende munt aanpast. Bij crypto komt de overheid niet aan te pas waarbij de overheid niet de waarde van deze munten bepaald maar door de gebruikers zelf.

Wat maakt crypto zo populair
Wat de crypto zo populair maakt is dat er geen tussenpartij verbonden zijn aan iedere financiële transactie zoals makelaars, vertegenwoordigers of de overheid. De transacties gaan voor cryptovaluta veel sneller, waar dan ook ter wereld. Kosten die voor een crypto transactie gemaakt worden, zijn vergeleken bij traditionele transacties via de bank vele malen goedkoper. De blockchain-technologie is hierbij erg veilig en weet fraude, hacking of storing zoals dat bij een bank wel eens voor kan komen te voorkomen.

Doe onderzoek
Het beleggen in crypto is hierbij wel riskant indien je geen idee hebt waar je nou eigenlijk mee bezig bent. Crypto is en blijft een speculatief product wat het moeilijk maakt om de koers te voorspellen. Door jezelf goed te gaan verdiepen in bepaalde cryptomunten, de techniek, achterliggen gedacht, het doel of reeds behaalde resultaten kom je meer te weten over wat een crypto in de toekomst zou kunnen betekenen voor de wereld en daarbij kan gaan doen in koersniveau. Lukraak een crypto als Polkadot kopen of Chiliz coin brengt geen zoden aan de dijk indien je niet weet op wat voor prijsniveau je het best in kunt stappen en in welke fase de valuta op het moment van kopen zit.

Enkele extra tips voor de crypto belegger
Verdiep je in de verschillende crypto exchanges alvorens je er een kiest. Doe onderzoek, lees recensies en discussieer met ervaren beleggers.
Bewaar je cryptovermogen op een veilig manier zoals bij een exchange of in een digitale portemonnee.
Het spreiden van je beleggingen over meerdere cryptovaluta is een slimme investeringsstrategie voor beginners maar ook gevorderden.
Wees bereid op pieken en dalen aangezien de cryptomarkt instabiel is. Prijzen kunnen enorm schommelen, wat nogal stress kan opleveren, indien dit niet bij jouw past dan is het wellicht verstandig om niet te gaan beleggen in crypto.

Crypto is razend populair aan het worden maar vergeet niet dat het nog maar in de kinderschoenen staat en als hoogst speculatief beschouwd kan worden. Het investeren in een nieuwe ontwikkeling gaat altijd gepaard met de nodige risico’s.

Deel dit bericht!