Deel dit:
Share

In samenwerking met Visit Zuid-Limburg lanceert gemeente Eijsden-Margraten de fiets- en wandelroute: ‘Langs kunst en cultuur in Eijsden-Margraten’.

Maak tijdens de route kennis met lokale tradities zoals de schutterij en de traditionele dans, de ‘Cramignon’. Bewonder klassieke sculpturen van gerenommeerde kunstenaars en moderne muurschilderingen van jong talent. Sta stil bij het oorlogsverleden en rust uit op de kronkelige weg naar de vrijheid. De route voert door authentieke dorpskernen die op zichzelf al een lust voor het oog zijn. Hiertussen ligt het groene Heuvelland.

Fietsroute
Ontdek de landelijke omgeving vol kunst en cultuur tijdens de fietsroute van bijna 50 kilometer. De route is via Sint Geertruid af te korten. De fietsroute is te raadplegen op: www.visitzuidlimburg.nl/fietsroutelangskunstencultuur en als folder verkrijgbaar aan de balie van het gemeentehuis in Eijsden-Margraten en bij de Visit Zuid-Limburg locaties in Eijsden-Margraten, Gulpen, Heerlen, Maastricht, Sittard, Vaals en Valkenburg.

Wandelroute
Aanvullend is er een culturele wandelroute door het idyllische Eijsden die beschikbaar is via: www.visitzuidlimburg.nl/CulturelewandelrouteEijsden.

Deel dit bericht!