Deel dit:
Share

Een dagje wellness is ontspannen en hartstikke gezond. Door sauna’s en baden af te wisselen verbetert je bloeddruk, wordt de bloeddruk gereguleerd en kan je bloed beter stromen. Daarnaast kom je even helemaal tot rust tijdens een dagje naar de sauna. In Limburg zijn er diverse wellnesscomplexen waar je van harte welkom bent.

Thermae 2000 in Valkenburg
Thermae 2000 is een populair kuuroord in Valkenburg, gelegen op de Cauberg. Dit wellnessresort beschikt over binnen- en buitenbassins voorzien van warm water uit lokale bronnen. Daarnaast zijn er vele verschillende sauna’s en faciliteiten voor hydrotherapie. Ook kun je fysiotherapie en diverse lichaamsbehandelingen boeken. In de eucalyptus sauna hangt bijvoorbeeld niet alleen een prettige geur, maar eucalyptus heeft ook een positieve uitwerking op de luchtwegen. De Stuga sauna heeft een huiselijke sfeer. Stuga is dan ook het Zweedse woord voor huis. Het vuur wordt heet gestookt en de ketel houdt deze warmte de hele dag vast. Door regelmatig de sauna te bezoeken zorg je voor een goede weerstand en blijft je huid in optimale conditie, doordat afvalstoffen worden afgevoerd. Voor sommige mensen is dit een reden om zelf een sauna in huis te halen. Energie vergelijken wordt dan wel een must. Je kunt er ook voor kiezen om af en toe een wellnessresort te bezoeken en je helemaal in de watten te laten leggen.

Atalanta Wellness Roermond
Voor een ontspannen massage en een beautybehandeling ben je bij Atalanta Wellness Roermond aan het juiste adres. Je hebt de keuze uit een groot aantal behandelingen. Geniet bijvoorbeeld van een ontspanningsmassage en een gezichtsbehandeling, die bestaat uit reinigen, een peeling, onzuiverheden verwijderen, epileren, een gezichtsmasker en dagverzorging. Daarnaast wordt holistische reflexzonetherapie gegeven. Bij deze holistische therapie wordt niet enkel gekeken naar je klacht, maar ook naar je leefwijze. Hierdoor kun je verschillende klachten laten behandelen. Zo kan reflexzonetherapie zeer effectief zijn als ondersteuning bij reuma, fibromyalgie, hoofdpijn, hormonale klachten, gewrichtsklachten, stress, maag- darmklachten en meer.

Thermaalbad Arcen
Thermaalbad Arcen ligt in een prachtige groene omgeving in Noord-Limburg. Het thermaalbad dankt zijn naam aan de baden met thermaal mineraalwater. Dit thermaal water heeft een unieke samenstelling van mineralen, wat zorgt voor een heilzame en sterk ontspannende werking. Ga onder de waterval staan, ontspan op de bubbelbanken of verwen je belaste spieren met de onderwaterstraalmassages. Je krijgt daarnaast toegang tot verschillende sauna’s, de rustruimte, Kneippbaden en een Turks stoombad. Ga bijvoorbeeld in het stoombad om je huid te reinigen. De warmte zorgt ervoor dat de huidporiën open gaan staan en afvalstoffen naar buiten worden gedreven door het zweten. Daarnaast ondersteunt de warmte een gezonde bloedsomloop en kan regelmatig saunabezoek zelfs het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Deel dit bericht!