Deel dit:
Share

Nog maar een paar jaar geleden betekende op vakantie gaan met je smartphone vaak dat je hem uit moest zetten en in de kluis op de kamer moest laten, zo was de angst om thuis te komen met een hoge rekening omdat je per ongeluk je e-mail opende of het weer checkte op een lokaal netwerk. Inmiddels is dit niet langer het geval, al heb je helaas alsnog niet de luxe om gebruik te maken van je alles in 1 pakket op vakantie. Je internetverbinding van thuis heb je in een ander land dus niet, maar hoe kun je dan alsnog internet krijgen tijdens je reis? Check deze manieren! 

Ga je regelmatig op reis?
Voor regelmatige reizigers die meerdere apparaten online moeten houden, is de Skyroam Solis een krachtige en handige optie. Dit apparaat in de vorm van een puck is een mobiele wifi-hotspot en kost een bepaald bedrag vooraf, waarna je ook nog voor elke 24 uur dat je de Skyroam Solis gebruikt in het buitenland geld moet betalen. Als alternatief kun je de Solis huren, waarbij de kosten inclusief de dagelijkse datakosten zijn. In tegenstelling tot de meeste andere opties, is er geen datalimiet – je kunt zoveel data gebruiken als je wilt tijdens elke periode van 24 uur waarvoor je hebt betaald. De Solis werkt in meer dan 130 landen, maakt verbinding met lokale mobiele 4G-netwerken terwijl je reist en laat je tot vijf apparaten tegelijk verbinden. Zo kun je dus ook wanneer je even rustig op je bed ligt, online eenvoudig autoverzekeringen vergelijken of je andere vaste lasten even doorlopen.

Wifi 
Vergelijkbaar met de Solis, de Hip Pocket Wifi biedt high-speed internet, maar is op het moment van schrijven beperkt tot Europa. De Franse startup bezorgt de mobiele router op je hotelkamer, samen met een gefrankeerde envelop om hem aan het einde van je reis terug te sturen. Er kunnen maximaal 10 apparaten tegelijk worden aangesloten en onbeperkte data met een downloadsnelheid tot 100 Mbps is beschikbaar. Goedkopere pakketten zijn beperkt tot 1 GB per dag, maar als je dit overschrijdt, wordt je teruggebracht tot een downloadsnelheid van 0,2 Mbps in plaats van helemaal te worden afgesneden – niet goed voor YouTube, maar nog steeds genoeg om je te helpen in geval van nood. Op deze manier heb je dus alsnog verbinding met het internet, al zal de connectie helaas niet snel zijn. 

Lokale simkaart
Als je langer dan een paar dagen in hetzelfde land verblijft, kan het een goed idee zijn om een ​​lokale simkaart aan te schaffen. Op die manier kun je vooraf een vaste hoeveelheid 4G mobiele data kopen en meer controle houden over hoeveel je gebruikt tijdens je vakantie. Dit kan vaak goedkoper uitpakken dan het vaste tarief dat de meeste netwerken in rekening brengen voor reizen buiten de EU, dat in de buurt van 5 euro per dag ligt om je maandelijkse datalimiet in het buitenland te gebruiken. Daarom is het dan dus beter om een lokale simkaart aan te schaffen en te plaatsen in je smartphone. Hierdoor zul je altijd verbonden zijn met het internet tijdens je vakantie! Zelfs wanneer je naar het prachtige Limburg op vakantie gaat.

Spread the word. Share this post!