Ontdek hoe mooi Nederland is. De provincie Limburg bevindt zich in het zuidoosten van ons land. Het gebied kent een verrassend mooi landschap. Limburgers zijn echte Bourgondiërs en zijn gek op hun lekkere streekgerechten. Ontdek de provincie op een leuke manier tijdens een excursie, stadsbezoek of een rondleiding. Kies je ervoor om naar Limburg te gaan, dan zul je er zeker van gaan genieten!

Landschap verkennen
Vooral het zuiden van Limburg staat bekend om zijn unieke landschap. Nergens anders in Nederland vind je een afwisselend patroon van landschapsonderdelen dan hier. Het landschap blijft je verrassen. Het ene moment loop je over de heuvels en het andere moment bevind je je in de bossen. Sinds 2005 draagt Zuid-Limburg de status van ‘nationaal landschap’. Een gebied kan alleen op deze manier uitgeroepen worden als er natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische elementen samenkomen. Kom ook genieten van de heuvels, plateaus, vakwerkboerderijen, boomgaarden en holle wegen in dit groene hart. Ga je een hele dag op pad? Vergeet dan niet om een tas met inhoud mee te nemen. Denk hierbij aan eten, drinken, een pet, zonnebril en zonnebrandcrème. Wil jij opvallen? Laat tassen bedrukken doe je wandelschoenen aan en neem de bedrukte tassen mee tijdens een dagje weg.

Culinaire streekproducten in Limburg
In Limburg weten ze wel hoe je een vlaai maakt. Mensen komen van ver om dit traditionele gebak te proeven. Limburg staat niet alleen bekend om haar prachtige landschap, maar ook zeker om de overheerlijke vlaaien. Er zijn genoeg ambachtelijke bakkerijen te vinden waar de lekkerste vlaaien gebakken worden. Krijg jij al zin in een stukje vlaai? Naast vlaaien, raden we ook aan om het Zuid-Limburgse bier te proeven. Bezoek een bierbrouwerij en kom erachter hoe de smaakvolle bieren worden gebrouwen. Ben je meer een wijnproever? Bestel dan een uniek Limburgs wijntje op het terras.

Genieten op het Vrijthof
Het Vrijthof is een bekend plein in Maastricht, waar je terecht kan voor een hapje en drankje. Heb je overdag geshopt in de stad, een wandeling gemaakt of een andere activiteit gedaan? Rust uit en geniet van een heerlijk gerecht. Neem een pakje kaarten mee voor ultiem vermaak op het terras samen met familie of vrienden. Laat de speelkaarten bedrukken zodat je ze naar wens kan personaliseren. Een potje kaarten zorgt voor ontspanning en gezelligheid, waar je ook bent.

Deel dit:
De leukste activiteiten in Limburg

Deel dit bericht!