Limburg staat in Nederland natuurlijk onder meer bekend door de kerstmarkten, die in andere landen nog veel populairder zijn. In de rest van ons land vind je immers weinig van zulke markten, maar in bijvoorbeeld Duitsland is dit heel anders.

Zoals je op het internet kunt vinden met behulp van glasvezel, vind je in veel Duitse steden kerstmarkten. Ook in België is dit het geval, waar je vanuit Limburg natuurlijk binnen een mum van tijd bent. Heb je de Limburgse kerstmarkten al een keer gezien? Ga dan eens naar de onderstaande markten in België!

Brugge
Als je wilt feesten alsof het 1499 is, is Brugge in elk geval het middeleeuwse sprookje, en nooit boeiender dan wanneer zijn gotische bravoure uitkijkt onder een dun laagje sneeuw. Ja, het is druk, maar de ambachtelijke markten zijn ten minste verspreid over twee plaatsen, met de meest populaire zijn het eten en ambachtelijke kraampjes onder de auspiciën van de Belfort in Markt, waar de koetsen altijd klaar staan om je mee te nemen rond de kasseien met een glas glühwein in de hand. Je kunt bovendien altijd de verlichte paden volgen naar de milieuvriendelijke ijsbaan in Minnewater Park als je wilt ontsnappen aan de souvenirjagers.

Brussel
Waar anders dan naartoe te gaan dan op de Grote Markt van Brussel? Kom in de winter, gekleurde lichten glanzen over de vergulde gevels terwijl muziek uit de luidsprekers buldert in elk uur avondshows, allemaal als een kerststal, eetstalletjes en af ​​en toe een koor wedijveren om aandacht beneden in wat het middelpunt van de Belgische hoofdstad is. Van daaruit verspreidt het festival zich over het historische centrum met de jaarlijkse terugkeer van de ijsbaan, het grote wiel en zo’n 200 marktkramen naar de statige pleinen en neoklassieke boulevards. Echt een aanrader!

Oostende
Ja, Antwerpen is misschien de meer blitse optie, maar de badplaats Oostende biedt een heel andere kijk op een Vlaamse winter. Als de snijdende wind en de aanblik van sneeuw op het strand niet genoeg is om je blij te maken zal schaatsen op de uitgestrekte bevroren vijver van Leopold Park dat wel doen. Warm je op met een tartiflette en een wandeling langs de 50 eet- en ambachtskraampjes, of maak een selfie onder de lichtjesluifel in de winkelstraat Adolf Buylstraat. Dan, als je dapper genoeg bent, kun je zelfs lid worden van de New Year’s Dive (op 4 januari) als duizenden lokale mensen een duik nemen in de Noordzee.

Gent
Gent lijkt een beetje op Brugge, maar dan zonder de harde verkoop. Net als zijn naaste buur is het middeleeuwse hart in 600 jaar nauwelijks veranderd, maar de sfeer is minder Disney-achtig. Hier, onder de gotische kleur van de statige kathedraal en kerk, staan ​​zo’n 150 ambachtelijke en voedselchalets langs het historische centrum, van de Korenmarkt tot het Sint-Baafsplein, met alleen het fonkelende reuzenrad om je eraan te herinneren dat de heerschappij van de Habsburgers allang voorbij is. Kijk vooral uit naar het in het oog springende open Stadspaviljoen, dat een vrij elegante ijsbaan herbergt en hartstikke mooi is.

Deel dit:
De leukste kerstmarkten van België

Deel dit bericht!