Deel dit:
Share

In Limburg vind je niet alleen een groot aantal prachtige fietsroutes, maar ook indrukwekkende auto- en motorroutes. Sommige routes gaan net over de grens, waardoor je ook in België of Duitsland kunt toeren. Doordat de routes een cirkel vormen, kun je starten waar het jou uitkomt. Wij hebben enkele mooie routes voor je op een rij gezet.

De 116 km lange Oostlus
De Oostlus is een schitterende auto- en motorroute en loopt door het midden van Limburg en voor een gedeelte door het Duitse Noordrijn-Westfalen. Onderweg geniet je van een diversiteit aan landschappen en zijn er veel mooie plekjes om te stoppen voor bijvoorbeeld een zelf meegebrachte picknick. Het valt aan om de route te starten in Roermond, vanwaar je naar het pittoreske kasteel Hillenraedt rijdt. Je vervolgt de route langs de Maasplassen naar Beesel. Onderweg passeer je nog een kasteel, kasteel Nieuwenbroeck. Met een sim only abonnement kun je onderweg informatie opzoeken over de bezienswaardigheden die je passeert of de route opzoeken in een routeplanner. Een bezoek aan het Duitse stadje Brüggen is een aanrader vanwege het mooie historische centrum. Je kunt overal op de route starten, aangezien de route een lus vormt.

59 km door gemeente Roerdalen
Deze auto- en motorroute is ideaal voor natuurliefhebbers en brengt je onder andere door het Nationaal Park de Meinweg. Ook passeer je de 11e-eeuwse Basiliek van Sint Odiliënberg, het kasteel Montfort en de molens van Sint Odiliënberg en Melick. De rivier de Roer vormt de leidraad tijdens deze autoroute en je passeert deze dan ook meermaals. Stop eens onderweg om te genieten van het uitzicht over het water, bijvoorbeeld bij het dorpje Lerop waar je een 180 graden bocht in de rivier kunt zien. Bij een van de streekwinkeltjes onderweg kun je wat lekkers te eten en te drinken kopen.

De 148 km lange Westlus
Wil jij ook een stukje van Belgisch Limburg meepakken? Dan is de Westlus een fraaie route. De tourroute komt door de gemeenten Roermond, Maasgouw, Weert, Leudal en Nederweert. Steek je de grens over naar België? Dan kom je onder andere door Maaseik en Aldeneik. Langs de route liggen verschillende kastelen, steden en molens en ook kom je door een zeer waterrijke omgeving. Je hoeft je tijdens deze route dan ook geen moment te vervelen. Ga bijvoorbeeld shoppen in Roermond of stap uit bij de Maasplassen waar je een mooie rondvaart kunt maken. Zo geniet je op jouw eigen tempo van de omgeving. De totale route is redelijk lang, maar doordat deze een cirkel vormt kun je overal op de route starten of bijvoorbeeld alleen een gedeelte van de route volgen.

Spread the word. Share this post!