Een overkapping hier, een nieuwe tuinset daar. De afgelopen jaren hebben we meer tijd dan ooit in onze buitenruimtes doorgebracht. Je tuin of balkon is immers de perfecte plek om tot rust te komen, een frisse neus te halen of om gezellig een drankje te doen met je vrienden of familie. Dit waren de tuintrends van 2022: 

Tuintrend 1: Duurzaamheid
Duurzaamheid behoort zeker tot de tuintrends van 2022. Zo worden tuinmeubels steeds vaker gemaakt van hergebruikt hout of hout met een keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Je herkent dit hout aan het FSC of PEFC keurmerk. Ook materialen met een langere levensduur zijn helemaal in. Denk bijvoorbeeld eens aan meubels met aluminium onderstellen of verlichting die brandt op zonne-energie.

Tuintrend 2: Een oase van rust
Voor veel mensen moet hun tuin een oase van rust zijn waar ze bij kunnen komen van een lange werkdag. Denk hierbij aan een opgeruimde en overzichtelijke tuin, zonder dat dit geknutseld of geforceerd lijkt. Kies bij de beplanting voor onder andere witte, gele en blauwe beplanting of planten en grassen met zachte naturel kleuren. Qua aankleding wordt het contrast vaak aangebracht door warme houtkleuren aan te vullen met een dosis kleur. In de VidaXL tuinsalon vind je bijvoorbeeld gekleurde kussens voor op jouw houten tuinset.

Tuintrend 3: Warme aardetinten
Zoals al eerder genoemd zien we duurzame materialen steeds meer terug als de basis voor de tuin. Dit zien we dan ook duidelijk terug in terras kleuren. De grijze, koelere tinten van voorgaande jaren maken plaats voor warme aardetinten, zoals beige, bruin, zand en warm oranje. Tuinmeubels, zoals bijvoorbeeld een tuintafel of stoelen, in deze warme aardetinten kunnen dan ook eigenlijk niet ontbreken in je tuin. Naast tuinmeubels wordt deze trend ook gekenmerkt door terrastegels in warme aardetinten.

Tuintrend 4: Ronde lijnen
We komen er nu echt niet meer onderuit. Na de strakke, hoekige lijnen die we voorgaande jaren veel zagen gaan we weer terug naar de natuur: terug naar ronde, organische vormen. Dit verschil zien we het meeste terug op het gebied van tuintafels. Waar jarenlang de rechthoekige tuintafel domineerde zagen we een echte verschuiving in 2022. De klassieke rechthoek maakt plaats voor een exemplaar met meer natuurlijke en soepele lijnen. Naar verwachting zal deze trend zich ook doorzetten in 2023. Deze tuintrends zagen we dus veel terug in 2022. Wij zijn erg benieuwd naar welke tuintrends 2023 ons zal brengen. Jij ook?

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!