Voor een onvergetelijke, ontspannen vakantie hoef je niet ver weg. Breng deze zomer bijvoorbeeld een bezoek aan de provincie Limburg, waar ontzettend veel te beleven valt. Je kunt er fraai wandelen, je maakt er mooie tochten op de fiets en gebruikt het als ideale uitvalsbasis voor een dagje Duitsland of België. Wanneer heb jij voor het laatst genoten van een vakantie in Limburg? Bij een vakantie in het buitenland is een reisverzekering van Allianz Direct of een vergelijkbare verzekeraar onmisbaar. Het beschermt je tegen verschillende onverwachte kosten. Hoe zit dit bij een vakantie in eigen land, is een reisverzekering in zo’n geval vereist? In dit artikel lees je er meer over. 

Reis- en annuleringsverzekering worden aangeraden 
Veel mensen sluiten een reisverzekering af om bijvoorbeeld medische zorg in het buitenland vergoed te krijgen. Bij een vakantie in eigen land valt de benodigde medische zorg onder je zorgverzekering. Vergeet echter niet, dat een reisverzekering veel meer dekt dan de medische zorg alleen. Denk aan schade aan het vakantiehuisje waarin je verblijft, een uit de vakantiewoning gestolen camera, enzovoorts. Naast een reisverzekering wordt ook het afsluiten van een annuleringsverzekering reis aangeraden. Mocht je reis onverhoopt niet door kunnen gaan, dan krijg je de kosten mogelijk vergoed. Zo kun je de vakantie in Limburg op een later moment alsnog door laten gaan. 

Dekking van een reisverzekering bij vakantie in Limburg 
Je las al dat een reisverzekering meer dekt dan uitsluitend de medische zorg die je in het buitenland nodig hebt tijdens een vakantie. Op het moment dat je met een volle koffer op pad gaat, valt de bagage niet meer onder je inboedelverzekering. De reisverzekering zorgt dat de bagage gedekt is. Uitzondering hierop is een situatie, waarin je de inboedelverzekering gecombineerd hebt met een losse buitenshuisverzekering. 

Ook schade aan je verblijf valt onder de dekking van de reisverzekering. Denk aan het bord wat je per ongeluk laat vallen, je kind dat iets te hard aan het gordijn trekt, enzovoorts. Deze schade is vaak niet gedekt onder de aansprakelijkheidsverzekering. Het maakt het afsluiten van een losse reisverzekering verstandig. 

Kijk de polis van je lopende reisverzekering na 
Heb je een lopende reisverzekering? Kijk in dat geval de polis hiervan nog eens na, om te zien hoe goed jij momenteel gedekt bent bij een vakantie in eigen land. Leg deze lopende verzekering daarnaast eens naast het huidige aanbod bij verzekeraars. Is jouw huidige reisverzekering nog steeds de goedkoopste?

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!