Kom samen met Dorus het konijn de natuur ontdekken in Nationaal Park De Maasduinen. Speciaal voor kinderen van 6-12 jaar is er een nieuwe kinderroute ‘Dorus Ontdekt’.

De speurroute is vier km lang en te koop voor € 2,- Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well. ‘Dorus Ontdekt’ is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Limburg.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Maak kennis met Dorus het konijn. Hij woont bij het Reindersmeer. Er valt zoveel te beleven dat Dorus soms de weg een beetje kwijt raakt. Kinderen helpen Dorus niet te verdwalen en gaan samen met hem de natuur ontdekken. Samen speuren ze met Dorus en zijn vriendjes langs het water en door het bos. Als echte natuurdetective wordt de natuur onderzocht om vervolgens vliegensvlug door het bos te rennen. Opdrachten wisselen elkaar af. De route is leuk voor gezinnen en is ook een leuke tip voor een kinderfeestje in combinatie met het spelen in het speelbos en eventueel wat lekkers in het bezoekerscentrum.

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!