In kleding, schoenen en zelfs in zonnebrillen is er elk jaar wel een nieuwe trend. Meedoen is fijn maar niet altijd prettig voor je portemonnee. Toch hoeft een hippe zonnebril helemaal niet duur te zijn. En dat is goed nieuws want zo’n zonnebril bepaalt al gauw je looks in de zomer. Voor jou de betaalbare trendy modellen op een rijtje.

Bij een zonnebril zijn twee dingen belangrijk. En dat is niet het merk. Bij een zonnebril kies je liever voor een bril met een goede bescherming. En natuurlijk een trendy model. En die twee voorwaarden blijken nu prima samen te gaan.

De beste zonnebril kiezen
Naast dat een zonnebril een modeaccessoire is dat in de zomer voor een groot deel jouw looks bepaald, is de beschermende factor van een zonnebril minstens zo belangrijk. Smeer jij je dagelijks keurig in met een zonnecrème, voor je ogen is een zonnebril de factor. En net zoals bij die zonnebrandcrème zijn er ook bij zonnebrillen verschillende in deze factor. Voor een goede bescherming tegen de schadelijke uv-stralen is een zonnebrillen met uv-bescherming in de categorie 3 goed voor zowel het terras als het stand. En dat is fijn om te weten want bescherm je je ogen niet dan kan de uv-straling staar, oogkanker en blindheid tot gevolg hebben. Dat deze bescherming ook met goedkope zonnebrillen volgens de laatste trends mogelijk is, bewijst de collectie van Cheapass zonnebrillen.

De meest sexy bril is terug
Ken je Cat-eye bril nog? Dit model was in de jaren 60 een ware hit onder de geëmancipeerde en zelfstandige vrouw. Het sexy imago kwam pas later toen Marilyn Monroe de bril droeg in de film „How to Marry a Billionaire“. Van naïeve bijziende blondine veranderde de ster in een sexy lady en de verkoop van de cat-eye bril vloog omhoog.

Dat het model de tijd heeft doorstaan, bewijzen de huidige modellen. Daarnaast is de cat-eye de zonnebrillen dames trend die niet alleen een mooie elegante oogopslag creëert maar een hoekig gezicht een veel zachtere uitdrukking kan geven. De vorm van deze bril zorgt ervoor dat een trapeziumvormig of rechthoekig gezicht optisch opgetild wordt waardoor ogenschijnlijk een rondere vorm krijgt. Deze bril is ook nu nog altijd de absolute finishing touch van elke dames outfit.

De pilotenbril
Sinds de pilotenbrillen in 1936 op de markt kwamen, zijn ze nooit meer uit het modebeeld verdwenen. Ontworpen voor piloten die onderweg last hadden van de felle zon, lanceerde de Amerikaanse firma Bausch & Lomb een bril die zo populair werd dat tegenwoordig niet alleen heren maar ook dames de show stelen met dit model. Met of zonder spiegelglazen, de pilotenbril is nog altijd trendy.

Ronde glazen
Nog zo’n retro model dat beroemd werd door onder andere John Lennon is de zogenoemde ronde zonnebril. Tegenwoordig kun je uit diverse varianten kiezen met ook nog eens diverse kleuren lenzen. Als dit geen hit wordt…

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!