Romantisch, bourgondisch en vooral historisch. Dat is hoe we Maastricht in drie woorden kunnen beschrijven. De eeuwenoude stad werd gesticht door de Romeinen, werd uitgebreid door Middeleeuwse monniken en is inmiddels Nederlands oudste stad. Toch voelt de relatief verre Maasstad bijna aan als ‘buitenland’ voor de rest van Nederland. Dus stap in je auto naar deze prachtige plek voor een citytrip! Met ons regel je snel en eenvoudig parkeren in Maastricht!

De stad aan de Maas is goed bereikbaar met de auto. Ga voorbereid op weg met een reservering bij Q-Park op zak. Zo voorkom je extra reistijd en vertraging bij aankomst. Wil je weten waar jij je auto kan parkeren in Maastricht? Wij helpen je, zodat jij al je energie kwijt kan in het ontdekken van de prachtige Limburgse hoofdstad.

Autostad
Maastricht is ideaal ingericht voor de auto. Er zijn rondom de hele binnenstad veel plaatsen waar jij je auto kwijt kan. Ideaal, voor als je de historische gebouwen in de binnenstad wil ontdekken. Of maak een wandeling langs de pittoreske oevers van de stadsrivier. Laat je auto staan vlak bij het autovrije voetgangersgebied en geniet maximaal van het Vrijthof en andere eeuwenoude bezienswaardigheden.

Parkeren kan soms wat lastig zijn, zeker als het druk is. Het is daarom voor een succesvolle stedentrip van belang dat jij op tijd een reservering maakt. Zo ben jij ervan gegarandeerd dat er altijd een plekje vrij is voor jouw auto. Met een reservering in een van de Q-Park parkeergarages weet jij meteen waar je naartoe moet en verlies je niets van je waardevolle tijd.

Parkeren naast het Vrijthof
Maastricht staat ook wel bekend als de culinaire hoofdstad van Nederland. Op het centrale plein van Maastricht, het Vrijthof, zijn tientallen, wellicht zelfs honderden fijne plekken met professionele chefs die jou een heerlijke Duitse schnitzel of delicieus Vlaams bord met stoofvlees voorschotelen. Kijk tijdens het eten uit over het Vrijthof en naar de beroemde ‘kerkentweeling’, wat nergens anders in Nederland voorkomt: de protestantse Sint-Janskerk en de Rooms-Katholieke Sint-Servaasbasiliek staan zalig naast elkaar. Genieten van het bourgondische leven kan ook zonder je zorgen te maken over het vinden van een parkeerplaats!

Verlies geen tijd met Q-Park
In de prachtige Maasstad kun je met Q-Park 24 uur per dag, 7 dagen in de week terecht. Zet je auto in parkeergarage De Colonel als je bij het station moet zijn. Parkeer je auto bij De Griend voor een wandeling langs de Maas. Of kies een van de wel drie Stadspark parkeergarages die de zuidelijke stad telt om lekker te wandelen in het sfeervolle en historische Stadspark.

Ook met je elektrische auto kan je makkelijk en eenvoudig terecht bij Q-Park. Met één van de laadpalen ben je gegarandeerd van een snelle terugweg en verlaat je de stad niet met een lege accu.

Nederlands oudste stadspoort
Een populaire trekpleister voor toeristen en dagjesmensen is de eeuwenoude Helpoort. Gebouwd in de 13e eeuw is het de oudste stadsmuur in ons land. Wil jij terug naar de Middeleeuwen, en wil je met de auto? Je parkeert makkelijk dicht bij de Helpoort in parkeergarage Onze Lieve Vrouwe.

Zorg dat je goed voorbereid op weg gaat door te reserveren bij Q-Park. Met de laatste aanbiedingen kun je goedkoop je auto parkeren. Ga zonder zorgen op citytrip naar Maastricht.

Deel dit:
Share

Deel dit bericht!