Deel dit:
Share

Gek op fietsen en fiets je regelmatig op je elektrische fiets door mooie gebieden in Nederland? Misschien wil je deze zomer je elektrische fiets dan ook wel meenemen op je vakantie. Dan kan tegenwoordig ook makkelijk dankzij een fietsendrager. Maar hoe zit het met je elektrische fiets en verzekering? We leggen het je hieronder uit.

Elektrische fiets en je autoverzekering
Op het moment dat je je elektrische fiets achterop je auto hangt en er rijdt iemand tegen je fiets en/of fietsendrager aan, dan hoef je je geen zorgen te maken. Iedereen in Nederland is verplicht een WA-verzekering af te sluiten en daarmee is die schade gedekt. Ook als als dit andersom gebeurt en jij met de fietsendrager tegen een andere auto aanrijdt. De schade die jouw auto of fietsendrager dan bij de ander veroorzaakt, is dan gedekt door je autoverzekering.

Je autoverzekering vergelijken en op zoek gaan naar een ruimere dekking is dus niet per se nodig als je met een fietsendrager rijdt. Maar wel als je je ook wilt verzekeren voor schade die je zelf aan je fietsendrager maakt. De meeste verzekeraars zien de fietsendrager namelijk als een apart accessoire dat je apart moet meeverzekeren. Je auto moet daarvoor ook allrisk verzekerd zijn. Met enkel een WA-verzekering ben je daar niet voor verzekerd. Check daarom goed de polisvoorwaarden. Maak je schade aan je elektrische fiets? Dan heb je helaas niks aan je autoverzekering.

Sluit een fietsverzekering af
Elektrische fietsen zijn populair bij dieven. Ze zijn tenslotte kostbaar. En om die reden is het ook vervelend als je schade oploopt en je hier de kosten volledig zelf voor betaalt. Gebeurt er iets met je elektrische fiets terwijl die vast zit op de fietsendrager? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat je zelf voor de kosten opdraait. Daarom is het verstandig om een fietsverzekering af te sluiten voor je elektrische fiets. Er zijn twee soorten fietsverzekeringen: één waarmee je je fiets verzekert tegen diefstal en een verzekering waarmee je ook eventuele schade dekt.

Extra dekking fiets reisverzekering
Als je op vakantie gaat, sluit je vaak een reisverzekering af. Daarmee verzeker je je bagage tegen schade, verlies of diefstal. Je elektrische fiets valt ook onder die bagage, alleen zit er vaak een maximum aan de vergoeding die je krijgt. Je elektrische fiets is vaak meer waard dan de vergoeding én verschilt ook verzekeraar. Bij een aantal verzekeraars kun je de dekking uitbreiden voor je elektrische fiets. Uiteraard gaat de premie van je verzekering dan wel omhoog.

Spread the word. Share this post!