Deel dit:
Share

Het was in de nadagen van de romantiek toen de Fransen ook de lage landen veroverden en er een einde kwam aan het achthonderdjarige bestaan van het stift en vorstendom van Thorn. In 1586 werd het stadje door de keizer van Duitsland tot een vorstendom verheven. Het stift, een vroom lekenklooster, was onderdeel van dit vorstendom.

Eva Maria is een gracieuze schoonheid. Oog voor mannen heeft ze niet. Omdat haar ouders gestorven zijn verblijft ze in het stift tot ze oud genoeg is om het beheer over haar kasteel in het Aachener Land op zich te nemen. Ze houdt niet van de puriteinse huichelachtige conventies in het vorstendom en er wordt schande gesproken over haar gedrag. Na een jaar heeft ze schoon genoeg van dit alles en gaat ze terug naar haar eigen landgoed.

Terug op het kasteel houdt Eva Maria zich evenmin aan de geldende conventies en weigert elke edelman die haar het hof maakt te trouwen. Met harde hand bestuurt ze haar bezittingen. Het wordt haar allemaal niet in dank afgenomen. Met alle gevolgen van dien.

Koop bij bol.com

Spread the word. Share this post!