Laden Evenementen

De Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig bestaat 50 jaar en viert dit met een erfgoedtour met tientallen historische schepen, die van 15 t/m 17 juli Maasbracht zullen aandoen.

Er doen tjalken, klippers, aken, botters, sleepboten, luxe motors en nog veel andere typen aan de erfgoedtour mee. Een uniek evenement waarbij een wisselende vloot van 50 tot 100 historische bedrijfsvaartuigen vanuit Middelburg alle provincies zal aandoen om in Hasselt (Ov.) te eindigen. Een deel van de vloot vaart de hele tocht; onderweg haken andere schepen aan en af. Zes weken lang onderweg in 15 etappes en in 16 etappeplaatsen. In iedere etappeplaats is aandacht voor de historie, de stand van zaken nu, en de toekomst van het varend erfgoed; voor publiek en voor beleidsmakers. Met Sail-Ins voor genodigden, exposities op de wal en aan boord van het vlaggenschip Terra Nova, authentieke ladingen en uitnodigingen aan alle CdK’s en burgemeesters om de provincie- en gemeentevlag te hijsen. 

Op 15 juli leggen de schepen aan in Maasbracht. Op de wal is een expositie ingericht en een aantal schepen kan worden bezocht. De historische bedrijfsvaart was motor van de Nederlandse economie en tegenwoordig cultureel erfgoed dat nog steeds volop in gebruik is voor bewoning, recreatie of chartervaart. Scheepvaart is ook voor Maasbracht belangrijk geweest. Hiervoor zijn in het Maas Binnenvaartmuseum in Maasbracht verschillende exposities ingericht die met deze scheepvaart te maken hebben. Op 17 juli gaat de vloot weer op weg naar de volgende etappeplaats.

Ieder is van harte welkom op 15 juli om 17.00 uur bij de Cruise Terminal van rederij Cascade (tegenover Havenstraat 21) om de erfgoedtour welkom te heten in Maasbracht en dit prachtig varend erfgoed te komen bewonderen. Op 16 juli (’s middags) kunt u aan boord van het vlaggenschip Terra Nova, waar demonstraties zullen zijn van o.a. touwknopen, onderhoud machines en koper poetsen. Aan boord is tevens een expositie te bezichtigen. Ook het Maas Binnenvaartmuseum en de stuurhut zijn geopend voor bezoekers.

Meer informatie

Deel dit:
Share
Aankomst erfgoedtour in Maasbracht
15 juli - 17 juli
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x