Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Beleef de Vollemaan in De Groote Peel

Beleef de Vollemaan in De Groote Peel

24 februari @ 19:30

Deel dit:
Share

Ook in 2024 kan je weer genieten van Vollemaanwandelingen in De Groote Peel. Op donderdag 25 januari en zaterdag 24 februari om 19.30 uur staan de Peelgidsen van Staatsbosbeheer weer voor je klaar om je mee te nemen voor een sfeervolle avondwandeling in de natuur. De excursies starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk (gemeente Nederweert).

Bijzondere beleving in het donker
Wandelen met vollemaan is bijzonder. Als de maan haar zilverwitte licht schijnt krijgen bomen een schaduw, water een speelse schittering en het landschap een magisch tintje. Donker is niet donker meer! Wellicht is een beetje lef wel handig als je met vollemaan door De Groote Peel gaat wandelen. Maar wie niet bang is voor Dwaallichten, Witte Wieven of Dolende Ridders zal zeker genieten van de unieke sfeer van het Peellandschap badend in het zilverwitte licht. Bovendien loopt een Peelgids van Staatsbosbeheer mee. Hij zorgt voor een veilige route en zal je vertrouwd maken met de geluiden van de nacht.

De Vollemaanwandelingen op 25 januari en 24 februari starten beide om 19.30 uur. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 9,50 per kind, inclusief een drankje in het buitencentrum na afloop. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan De route is 2 – 2,5 km lang en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Zaklampen zijn overbodig.

Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van het Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. U kunt hier gratis parkeren. Toiletbezoek voor en na de avondwandeling is mogelijk in het buitencentrum. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Locatie

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg Nederland
+ Google Maps