Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Beleef de Vollemaan in De Groote Peel

Beleef de Vollemaan in De Groote Peel

27 december 2023 @ 19:30 - 21:00

Deel dit:
Share

Staatsbosbeheer houdt regelmatig Vollemaanwandelingen in De Groote Peel. Zo ook op maandag 27 november en op woensdag 27 december. Samen met een Peelgids ontdek je bijzondere sfeer van een avondwandeling in de natuur. De Vollemaanwandelingen starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk (gemeente Nederweert).

Bijzondere beleving in het donker
Wandelen met vollemaan is bijzonder. Als de maan haar zilverwitte licht schijnt krijgen bomen een schaduw, water een speelse schittering en het landschap een magisch tintje. Donker is niet donker meer! Wellicht is een beetje lef wel handig als je met vollemaan door De Groote Peel gaat wandelen. Maar wie niet bang is voor Dwaallichten, Witte Wieven of Dolende Ridders zal zeker genieten van de unieke sfeer van het Peellandschap badend in het zilverwitte licht. Bovendien loopt een Peelgids van Staatsbosbeheer mee. Hij zorgt voor een veilige route en zal je vertrouwd maken met de geluiden van de nacht.

De Vollemaanwandelingen starten om 19.30 uur bij het buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en € 9,50 per kind, inclusief een drankje in het buitencentrum na afloop. Reserveren is noodzakelijk en kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan De route is 2 – 2,5 km lang en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Zaklampen zijn overbodig.

Gegevens

Datum:
27 december 2023
Tijd:
19:30 - 21:00
Serie:
Evenement Categorieën:
, , , , , ,

Locatie

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg Nederland
+ Google Maps