Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Concert New Orleans Revival Stompers

21 april @ 14:00

New Orleans Revival Stompers
Deel dit:
Share

De New Orleans Revival Stompers is een N.O. Jazzband, opgericht in 1995, die de traditionele jazz uitdraagt uit de Revivalperiode van de jazzmuziek in New Orleans gedurende de jaren ’40, ’50 en ’60.

Het repertoire bestaat uit een verzameling van traditionals, popsongs, hymns, spirituals, marches, blues, alsmede boogie-woogie en van langzame ballads tot Zuid-Amerikaans ritme. Steeds staat de emotie, ritme en melodie in de muziek voorop, welke zo kenmerkend is voor de New Orleans jazz.

De band is sterk beïnvloed en geïnspireerd door muzikanten uit de Big Easy (New Orleans) die de jazz uit de jaren ’20 en ’30 rond 1950 deden herleven zoals George Lewis, Louis Nelson, Jim Robinson, Sammy Penn, Willy Humphrey, Raymond Burke, Chester Zardis, Alton Purnell, Sweet Emma en Capt. John Handy.

De 6-mans formatie bestaat uit een ritmesectie van drums, stringbas, banjo of gitaar en piano en een frontlinie van trombone en klarinet of alt-of tenorsaxofoon. Kenmerkend is de afwezigheid van een trompet.

De band heeft inmiddels 2 CD’s uitgebracht welke live zijn opgenomen in de Burgundy Street Jazzclub te Son, bij Eindhoven.

Entree:
Reguliere bezoekers € 15
Vrienden van de Jazzclub € 10
Jeugd(t/m) 22 jaar onder begeleiding, gratis

Meer informatie vindt u op de website: www.jazzclubzuidlimburg.nl

Gegevens

Datum:
21 april
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

Auberge de Rousch
Kloosterkensweg 17
Heerlen, Limburg 6419 PJ Nederland
+ Google Maps