Laden Evenementen

Ga terug in de tijd met Eroica Valkenburg en laat je meeslepen naar een vervlogen era van de wielersport! Een uniek wielerevenement dat vintage fietsen, klassieke kleding en een vleugje nostalgie samenbrengt voor fietsliefhebbers van alle leeftijden.

Op een prachtige dag in het pittoreske Valkenburg aan de Geul verzamelen zich sinds 2016 fietsenthousiastelingen uit alle hoeken van de wereld om deel te nemen aan dit uniek wielerevent. De sfeer is doordrenkt van een ongeëvenaarde charme, waarbij iedereen de kans krijgt om te schitteren in authentieke retro-fietskleding. Van wollen truien tot bretels en vlinderzadels – alles wat je maar kunt bedenken uit de tijd van weleer is tijdens Eroica Valkenburg te bewonderen.

De hoofdattractie van Eroica Valkenburg is natuurlijk de fietstocht zelf. Dit jaar brengen we een ode aan de ‘Tour de France Femmes’. De ultieme wedstrijd op de kalender van het professionele vrouwen wielrennen, waarvan Valkenburg in augustus 2024 (start)etappeplaats is.

Je hebt dit jaar weer de keuze uit drie prachtige routes door het glooiende Zuid-Limburgse landschap. Terwijl je op de oude veldwegen rijdt en de heuvels beklimt, beleef je Eroica Valkenburg samen met hen die net als jij een liefde voor de fiets en passie voor tradities delen.

Onderweg zijn er tal van pittoreske tussenstops ingericht waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en ambachtelijke drankjes. Tijdens Eroica Valkenburg geniet je niet alleen van het landschap en je medereisgenoten maar is ook de kans bij uitstek om te genieten van de rijke cultuur en gastvrijheid van de regio.

Op de finishlijn in Geulhem kom je terecht in een gezellig sfeer. Onder het genot van een lekker streekgerecht en een heerlijk biertje of een goed glas wijn kijk je samen met de andere Eroica rijders terug op een mooie dag op de fiets. Uiteraard heb je hier ook de kans om wat oude wielerkleding, fietsen en materialen te scoren om je verzameling verder uit te breiden.

Eroica Valkenburg is een viering van een rijke wielergeschiedenis in een regio die samen met België aan de bakermat stond van het professionele wielrennen. Het is een eerbetoon aan de pioniers van weleer, die met hun doorzettingsvermogen en passie de basis hebben gelegd voor wat deze sport nu is.

Als liefhebber van het retro wielrennen wil je Eroica Valkenburg echt niet missen. Reserveer alvast de datum voor Eroica Valkenburg 2024 en ervaar samen met je vrienden en familie deze onvergetelijke reis door de tijd. Voel de wind door je haren, hoor het gekletter van de kasseien en beleef het plezier van vervlogen tijden. We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij Eroica Valkenburg!

Meer informatie

Deel dit:
Share