Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Excursie Groeve ’t Rooth

Excursie Groeve ’t Rooth

24 maart @ 10:00

Deel dit:
Share

Op zondag 24 maart en zaterdag 30 maart organiseert Het Limburgs Landschap een excursie om 10.00 uur in groeve ’t Rooth bij Bemelen.

De groeve is alleen toegankelijk tijdens publieksexcursies van Het Limburgs Landschap. De excursie duurt ongeveer 2 uur. Denk aan stevige wandelschoenen. Meer informatie over deelname en het reserveren van tickets via: www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Groeve ’t Rooth is uniek; natuurontwikkeling en mergelwinning gaan hier hand in hand. Aansluitend aan de mergelwinning wordt de groeve heringericht en dat heeft geleid tot een uniek natuurlandschap dat inmiddels de status Beschermd Natuurmonument draagt.

Unieke natuur
Het heringerichte gedeelte van Groeve ’t Rooth is na de mergelafgraving uitgegroeid tot een uniek gebied, waar voor Nederland zeldzame planten- en diersoorten zich bijzonder goed hebben ontwikkeld. De geelbuikvuurpad is daar het bekendste voorbeeld van. Flora en fauna krijgen dan ook alle ruimte om zich op een natuurlijke manier te ontwikkelen. Een kudde Nederlandse landgeiten en enkele Koniks zorgen voor de natuurlijke begrazing van ‘t Rooth.

Foto: Het Limburgs Landschap, Henk Heijligers