Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Het Limburgs Landschap: Rondje Tang

14 april @ 10:00

Romeinenweerd Henk Heijligers
Deel dit:
Share

Op zondag 14 april verzorgt Het Limburgs Landschap een publieksexcursie naar de Tangkoel in de Maascorridor. Deze start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Café de Elze, Baarlosestraat 324, 5926 PN te Hout-Blerick.

Denk aan stevig schoeisel. Meer informatie over deelname en het reserveren van tickets via: www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Maascorridor
Natuur op de oevers van de Maas is zeldzaam. Allerlei ingrepen hebben de rivier in Noord-Limburg langzaam maar zeker veranderd in een scheepvaartkanaal. Met het project Maascorridor is inmiddels op vele plaatsen langs de Maas natuur gerealiseerd. Tegelijkertijd is dit een goede manier om hoogwaterproblematiek aan te pakken. Door de rivier meer ruimte te geven, kunnen de Maasoevers veranderen in een afwisselend en langgerekt lint van moerassen, geulen, bloemrijke graslanden, ruigten en ooibos. Deze verandering is al te zien in voorbeeldgebieden zoals de Romeinenweerd. Verder is er tijdens deze excursie veel aandacht voor de Tangkoel, een visvijver die omsloten wordt door elzenbroekbos. Met een beetje geluk wordt het ijsvogeltje gespot.

Foto: Het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Gegevens

Datum:
14 april
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorieën:
, , , , , , ,

Locatie

Café de Elze
Baarlosestraat 324
Hout-Blerick, Limburg 5926 PN Nederland
+ Google Maps