Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Excursie Natuurgebied Koelbroek

29 november @ 13:30 - 15:30

Deel dit:
Share

Op woensdag 29 november vindt er een wandeling plaats in natuurgebied Koelbroek in Blerick.

De gratis excursie start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Buelterstraat, 5927 NL Blerick-Boekend. De tocht duurt ongeveer 2 uur en aanmelden niet nodig. Stevig schoeisel wordt aanbevolen.

Het Koelbroek is een moerasgebied dat is ontstaan uit een maasmeander en dateert uit de laatste ijstijd. Men kent het als een vrij ongerept en natuurwetenschappelijk zeer waardevol natuurgebied, met een grote variatie in flora en fauna.

Dwars door dit gebied stroomde de Everlose Beek. Deze beek is in de twintiger jaren van de vorige eeuw gegraven ten behoeve van de landbouw. Aan de oostzijde van het Koelbroek ligt, nog duidelijk zichtbaar in het landschap, de onvoltooide Noordervaart. In 2016 is de Everlose Beek verlegd. Sindsdien stroomt hij door het kanaal van Napoleon, waardoor het Koelbroek weer volledig afhankelijk wordt van kwelwater (grondwater) en regenwater. Hierdoor neemt de variatie aan flora en fauna toe.

In 2014 en 2015 is de voormalige stortplaats van de gemeente Venlo aan de Geliskensdijkweg met zand opgehoogd en opnieuw ingericht. Bijzonder hier is de uitkijktoren die ook bezocht wordt tijdens deze rondwandeling. De gidsen nemen de wandelaars mee op verkenning door een prachtig en voor velen nog onontdekt wandelgebied.

Foto: Het Limburgs Landschap, Piet Fleuren

Gegevens

Datum:
29 november
Tijd:
13:30 - 15:30
Evenement Categorieën:
, , , , ,