Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Expositie “Hoe het kleinste in de natuur groots kan zijn”

10 maart - 2 juni

Expositie MF Libelle larve
Deel dit:
Share

Binnen het Bezoekerscentrum Leudal wordt meerdere keren per jaar een pakkende expositie georganiseerd. Deze exposities hebben altijd betrekking op de natuur, cultuur, de geschiedenis en zelfs verduurzaming in het Leudal komt aan de orde.

Van 10 maart tot en met 2 juni 2024 verzorgt de Macrofauna en Plankton werkgroep Midden-Limburg deze tentoonstelling. De bezoeker maakt kennis met de kleinste diertjes en plantjes uit de natuur.

De werkgroep wil de bezoeker laten ervaren hoe je op een vrij simpele manier, aan de hand van levende diertjes en planten de waterkwaliteit van water in poelen, vennen, beken en ja, ook je eigen vijver kunt bepalen.

In deze tentoonstelling is te zien hoe het kleinste in de natuur groots kan zijn. Laat je tijdens de expositie verbazen door de aanwezige macro- en microfauna in het water.

Workshops
Tijdens deze periode zal de werkgroep op drie zondagen een workshop organiseren. Deelnemers worden meegenomen in het monsternemen, observeren door een microscoop en het op naam brengen van de vangst uit het water.

De workshops worden gehouden op zondag 17 maart, 21 april en 19 mei. Entree voor de workshop bedraagt € 3,00 en voor de jonge onderzoekers is er na afloop een certificaat van deelname.

Inschrijven voor een van de workshops kan bij de balie van Bezoekerscentrum Leudal of via e-mail info@groenhartleudal.nl.

Opening met workshop
De opening van de expositie is op zondag 10 maart. Deze dag zullen vrijwilligers van de Macrofauna en Plankton werkgroep van 13.00 tot 16.00 uur een workshop geven. De toegang voor deze workshop tijdens de openingsdag is gratis.

De expositie is te bezichtigen van 10 maart t/m 2 juni 2024 gedurende de openingstijden van Bezoekerscentrum Leudal. Entree expositie: € 2,50 voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar gratis.

Locatie

Bezoekerscentrum Leudal
Roggelseweg 58
Haelen, Limburg 6081 NP Nederland
+ Google Maps