Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Expositie ’Tien Geboden – richtlijnen voor het leven’

14 februari @ 09:00 - 29 maart @ 17:00

Gratis
10geboden kruis
Deel dit:
Share

Gedurende de Veertigdagentijd staat in Klooster Wittem een expositie van kunstenaar Yvonne Strik: tien kruisen gemaakt van ge-upcyclede materialen, die samen symbool staan voor de tien geboden.

De tien geboden zijn de tien leefregels die God zijn volk Israel in de woestijn gegeven heeft, zoals opgeschreven in het Bijbelboek Exodus. Leefregels… volgens Yvonne Strik hoort daar in deze tijd ook bij het zuinig en zorgvuldig omgaan met alle materialen die ons omringen. Vanuit die gedachte heeft ze kruisen gemaakt uit afvalmaterialen. Ze heeft de materialen hergebruikt voor een doel dat minstens zo goed is of misschien wel beter dan hun oorspronkelijke doel. Niet recyclen dus maar upcyclen.

De tentoonstelling van kruisen – eigendom van de Pater-Karelkapel in Munstergeleen en uitgeleend aan Klooster Wittem –  is vanaf Aswoensdag tot Goede Vrijdag (14 februari tot 29 maart) te zien in Scala – de ontmoetingsruimte van Klooster Wittem. Deze is dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Gegevens

Begin:
14 februari @ 09:00
Einde:
29 maart @ 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

Klooster Wittem
Wittemer Allee 34
Wittem, Limburg 6286 AB Nederland
+ Google Maps