Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ga op ‘sPeelse Expeditie’ in De Groote Peel

7 april @ 10:30

DSC02524 (2)
Deel dit:
Share

Staatsbosbeheer biedt excursies waarbij beleving en het zelf ontdekken van de natuur centraal staan. Op zondag 7 april is er zo’n excursie; de Peel Ontdektocht ‘sPeelse Expeditie’! Een gezinstocht vol prikkelende en uitdagende opdrachten in het Nationaal Park De Groote Peel. Met als bonus waterdiertjes scheppen! De excursie start om 10.30 uur bij het buitencentrum De Pelen in Ospeldijk.

Avontuur in de natuur
Hoe maak je van een wandeling in de natuur een beleving? Als je meedoet aan de Peel Ontdektocht ‘sPeelse Expeditie’ kom je daar vanzelf achter! Onder begeleiding van een Peelgids wandel je een route van 2 – 2,5 kilometer in dit prachtige hoogveengebied. Onderweg ontdek en beleef je het gebied door sPeelse opdrachten te doen; toppen turen, een natuurschilderij maken en waterdieren scheppen. Bij deze activiteit staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen. Een actieve en educatieve wandeling voor het hele gezin.

Informatie en reserveren
De Peel Ontdektocht ‘sPeelse Expeditie’ start om 10.30 bij de balie van het buitencentrum aan de Moostdijk 15 in Ospel. De activiteit is geschikt voor ouders met kinderen vanaf 4 jaar. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind, inclusief een leuk stickervel met dieren (voor de kinderen). De activiteit duurt ongeveer 2 uur.

Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten

Tip: draag kleren die vies mogen worden en voor de kinderen eventueel laarzen (tijdens het waterdieren scheppen sta je bij een waterplas).

Op zondag 7 april geen tijd? In de meivakantie zijn er ook sPeelse Expedities!

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Locatie

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg Nederland
+ Google Maps