Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geschiedenis in het groen

5 november @ 10:00 - 12:00

Gratis
Deel dit:
Share

Op zondag 5 november om 10.00 uur vindt er een gratis excursie plaats in Wellerlooi op Landgoed de Hamert, onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen.

De excursie start vanaf ontvangstlocatie Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2, 5856 CK in Wellerlooi. De excursie duurt circa 2 uur en aanmelden is niet nodig. Denk aan stevig schoeisel.

Het roemruchte verleden van Landgoed de Hamert heeft al vele mensen verbaasd. Van een eeuwenoud Vorstengraf uit circa 2.000 jaar voor Christus tot aan loopgraven uit de Tweede Wereldoorlog. Recenter heeft de mens ook veel invloed gehad op het landschap. Zo zijn de restanten van een oud spoorbaantje te vinden en valt er meer te vertellen over een oude heerweg en een geheimzinnige ijskelder. Al wandelend vertellen de gidsen meer over de natuur en de geschiedenis van dit gebied.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Harry Bussink

Gegevens

Datum:
5 november
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

Jachthut op den Hamer
Twistedenerweg 2
Wellerlooi, Limburg Nederland
+ Google Maps