Laden Evenementen

Op zondag 21 juli organiseert Het Limburgs Landschap om 10.00 uur een ‘Heimans’ excursie in het Geuldal bij Cottessen van 9 km.

De start is vanaf de openbare parkeerplaats aan de Julianastraat 22, 6285 AJ Epen. Stevige wandelschoenen worden aanbevolen. De excursie duurt ongeveer 2 uur. Meer informatie over deelname en het reserveren van tickets via: www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Mooi, indrukwekkend, on-Nederlands en een nostalgisch landschap, dat is met een paar woorden Cottessen. De Geul, de Bellet boomgaard, de vergezichten, de pittoreske dorpjes vormen het decor voor deze wandeling. Het seizoen doet er eigenlijk niet eens toe. Laat u verrassen en wandel mee met de wandeling en hoor wat Het Limburgs Landschap allemaal doet om dit stukje Nederland voor de toekomst veilig te stellen.

Heimans
Tijdens deze 9 km lange wandeling komt u langs de Heimansgroeve, de enige locatie in Nederland waar u steenlagen uit het Carboon, zo’n 300 miljoen jaar geleden gevormd, aan de oppervlakte ziet komen. Die naam is natuurlijk niet toevallig gekozen, een wandeling met speciale aandacht voor Eli Heimans, die hier in 1910 de eerste carboonfossielen vond.

Deel dit:
Share
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x