Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herfst in het Jammerdal

15 november @ 13:30 - 15:30

Gratis
Deel dit:
Share

Het Jammerdal is ook in de herfst een bezoek waard. Daarom start op woensdag 15 november om 13.30 uur een gratis excursie vanaf de parkeerplaats bij Bilderberg Hotel de Bovenste Molen op Bovenste Molenweg 12, 5912 TV Venlo. De wandeling duurt 2 uur. Aanmelden is niet nodig en denk aan stevig schoeisel. 

Dit bijzondere gebied met zijn diversiteit aan dieren, insecten en planten is ontstaan door kleiafgravingen aan het begin van de vorige eeuw. Sindsdien is het nog steeds een interessant gebied voor diverse vogelsoorten, zoals de kleine karekiet, koekoek en zwarte specht. De ooievaar heeft inmiddels ook zijn intrede gemaakt, en stiekem hoopt men op de terugkeer van de oeverzwaluw. Wie weet zijn er zelfs beversporen te vinden onderweg.

Tijdens de herfst verkleuren de bladeren aan de boom als het chlorofyl (pigment) uit het blad verdwijnt. De diverse kleurpigmenten zorgen voor de mooie rode, gele en oranje kleuren herfstbladeren. In combinatie met de vele hoogteverschillen in het gebied en de weerspiegeling van de bomen in het water, zorgen ze samen voor een prachtig kleurenpalet.

Foto: Het Limburgs Landschap, Nelly Schouenberg

Gegevens

Datum:
15 november
Tijd:
13:30 - 15:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

Bilderberg Hotel de Bovenste Molen
Bovenste Molenweg 12
Venlo, Limburg 5912 VT Nederland
+ Google Maps