Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jubileum Bloesemtocht Wandelvereniging De Lèren Tram

7 april @ 08:00

€3
Deel dit:
Share

Zondag 7 april a.s. houdt wandelvereniging De Lèren Tram haar jaarlijkse voorjaarswandeling. Dit jaar staat die in het teken van het 150 jarig jubileum van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden (KOH). U kunt kiezen uit de afstanden 8–12–18–24 km. Alle afstanden beginnen met een tochtje door het kasteelpark van Eijsden. De tuinen van het kasteel zijn naar Frans model aangelegd en het kasteel zelf is in Maaslandse stijl gebouwd en dateert uit 1636.

Het kasteelpark is niet toegankelijk voor honden.
Voor wandelaars met hond(en) geldt een kleine omleiding. Uit het park komend, passeert men de Zaagwatermolen (niet meer in gebruik) gelegen in de buurtschap Laag-Caestert. Een bijzonder aanzien geven de kleine getraliede vensters. Een gevelsteen vermeldt het jaartal 1729.

De diverse afstanden leiden u verder via veldwegen, verharde en onverharde wegen, bospaden of andere goed begaanbare paden door het gebied ten zuiden van Eijsden naar de Voerstreek. Op diverse plaatsen heeft u een mooi uitzicht over het landschap en zult u kunnen genieten van de weer opbloeiende natuur.

In het kader van het jubileum zijn er op een drietal plaatsen kleine tentoonstellingen ingericht over de geschiedenis van 150 jaar Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden. Op de startplaats in de zaal van de KOH, in de zaal van café De Greune Mert en op het rustpunt.

Onderweg is er gelegenheid om op de goed verzorgde rustplaats de benen te strekken en indien u dat wenst een consumptie te gebruiken die tegen wandelvriendelijke prijzen te verkrijgen zijn. Het rustpunt wordt muzikaal opgeluisterd door leden van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden. Dat wordt dus heel gezellig.

Gestart kan worden tussen 08.00 uur en 15.00 uur.
De controle sluit om 17.00 uur.
IVV stempel is aanwezig.
Inschrijfgeld is € 3,-. Leden van wandelbond krijgen op vertoon van hun ledenpasje € 1,-korting.

Start- en eindpunt is:
Zaal Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden (KOH)
Prins Bernhardstraat 4, 6245 BH EIJSDEN

Meer informatie

Gegevens

Datum:
7 april
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
€3
Evenement Categorieën:
, , , , , , , ,

Locatie

Zaal Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden (KOH)
Prins Bernhardstraat 4
Eijsden, Limburg 6245 BH Nederland
+ Google Maps