Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Arthur Japin

18 maart @ 19:30

arthur
Deel dit:
Share

Op maandag 18 maart zal Arthur Japin een lezing houden in Filmhuis ZICHT. Deze lezing is georganiseerd in het kader van de Boekenweek (van 16 t/m 24 maart).

Vorig jaar, in aanloop naar de Boekenweek, werd uit zijn roman ‘Een schitterend gebrek’ de mooiste liefdeszin van Nederland uitgeroepen. Deze luidt:

‘Dit is het enige wat telt, lieverd, dat iemand meer in je ziet dan je wist dat er te zien was’

Arthur Japin heeft een rijk verleden gevuld met literatuur: in Haarlem bezocht hij het Gymnasium waarna hij enkele jaren Nederlandse taal- en letterkunde studeerde in Amsterdam om daar vervolgens de theaterschool te doorlopen, waar hij in 1982 afstudeerde. Hij speelde diverse rollen voor radio en televisie en op toneel bij onder andere Toneelgroep Centrum en de Theaterunie. Ook zong hij een kleine rol bij de Nederlandse Opera.

In 1987 ontdekte hij het historische, maar tot dan toe onbekende verhaal van twee Afrikaanse prinsjes die in het negentiende-eeuwse Nederland als Hollanders werden opgevoed. Hij stopte met acteren en begon te schrijven. Ondertussen schreef hij diverse korte verhalen, hoorspelen, toneelstukken en televisiefilms en debuteerde hij in 1996 met de verhalenbundel Magonische verhalen. Zijn debuut werd veelgeprezen in de literaire kritiek, maar hij brak pas bij een groot publiek door met zijn tweede boek, het verhaal van de twee prinsjes: de roman De zwarte met het witte hart, die wereldwijd vertaald werd en die hem internationale roem bezorgde. Japin publiceerde dit boek pas na tien jaar onderzoek in Afrika, Weimar en Indonesië.

Daarna wist hij veel succesvolle publicaties op zijn naam te schrijven, waaronder Een schitterend gebrek. Dit boek werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en vond al honderdduizenden lezers. In 2006 schreef Arthur Japin het Boekenweekgeschenk, De grote wereld, over de liefde tussen Lemmy en Rosa, twee kleine mensen. Dit geschenk werd in een recordoplage door de boekhandel besteld om cadeau te kunnen geven aan de klanten.

En deze succesverhalen houden niet op. Voor een overzicht van al zijn werk klik https://singeluitgeverijen.nl/de-arbeiderspers/auteur/arthur-japin/.

De lezing start om 19.30. Het aantal plaatsen is beperkt (max 100). Leden van de bibliotheek krijgen korting en betalen 5 euro. Nieuwsbrieflezers van Wim Krings betalen ook 5 euro door de kortingscode in te vullen.

Aanmelden: www.bibliotheekdedomijnen.nl/agenda/arthur-japin

Gegevens

Datum:
18 maart
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorieën:
, , , ,

Locatie

Filmhuis ZICHT
Ligne 3
Sittard, Limburg 6131 MT Nederland
+ Google Maps