Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Magisch Maastricht

30 november - 31 december

Deel dit:
Share

Bezoekers kunnen vanaf 30 november t/m 31 december genieten van de magische sfeer met stadsroutes door de wijken van Maastricht en winterse activiteiten. Op www.magischmaastricht.nl is de complete agenda te vinden.

Magische Stadsroutes
Een van de hoogtepunten van Magisch Maastricht is de sfeerverlichting die de hele stad een gouden gloed geeft. Bezoekers kunnen hier volop van genieten met drie Magische Stadsroutes die hen meenemen langs de guirlandes, kerstbomen vol lampjes, lichtslingers en andere verlichting in het Jeker- en Stokstraatkwartier, het Sphinxkwartier, Wyck en Céramique. Onderweg maken bezoekers kennis met de karakteristieke elementen van deze Maastrichtse wijken.

Winterpret op het Vrijthof
Het bekendste plein van de stad is traditiegetrouw dé plek voor winterse activiteiten en nostalgische attracties tijdens Magisch Maastricht Vrijthof. Bezoekers kunnen hier terecht bij de overdekte schaatsbaan van 1.000 vierkante meter met een replica van de Sint-Servaasbrug, een curlingbaan, het 45 meter hoge reuzenrad met gesloten glazen gondels, een carrousel en het nieuwe Lunapark. Daarnaast zijn er chalets met winterse lekkernijen, een kerstmarkt, een authentieke Almhütte en een wintercafé te vinden op het Vrijthof.

Vind de mooiste cadeaus
Een winters bezoek aan Maastricht is de perfecte tijd om op zoek te gaan naar kerstcadeaus. Zo staat het stadsdeel Wyck bekend om de boetieks met onder andere producten van lokale makers en in het Stokstraatkwartier kunnen bezoekers terecht voor luxe winkels om bijvoorbeeld een feestelijke outfit te shoppen.

Cultureel programma
Ook op cultureel gebied bruist de stad tijdens Magisch Maastricht. Zo vinden er wisselende activiteiten plaats in de Sint Servaas Basiliek die in deze periode dagelijks gratis toegankelijk is. Daarnaast staat MECC Maastricht op 9, 10, 15, 16 en 17 in het teken van de Winterconcerten van André Rieu.