Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontdek de bijzondere kasteelruïne Stein

23 maart

Stein Henk Heijligers HLI4756
Deel dit:
Share

Op zaterdag 23 maart starten om 11:00 en 14:00 uur cultuurhistorische rondleidingen door de imposante kasteelruïne Stein.

De excursie zal circa 2 uur duren en start bij de toegangsbrug in het kasteelpark (toegang via: Scharbergweg, hoek Ondergenhousweg, 6171 GV Stein). Meer informatie over deelname en het reserveren van tickets via: www.limburgs-landschap.nl/kalender    

Binnen Stein neemt de kasteelruïne een speciale plaats in. In vroegere tijden was het een belangrijke burcht waar tal van adellijke families hun residentie hadden en van waaruit aanvallen werden voorbereid en uitgevoerd. De geslachten Bronckhorst-Batenburg en de Merode zijn bekende families; de laatste heeft nog altijd de prinselijke titel en is gelieerd aan vele Europese vorstenhuizen. De tijd dat de ruïne onderdeel uitmaakte van het klooster van de Missionarissen van het Heilig Hart is een belangrijke periode in de meer recente geschiedenis.

De laatste jaren is er hard gewerkt om de ruïne en het kasteelpark weer toegankelijk te maken. Hierdoor is het nu mogelijk om, onder begeleiding van een gids, een bezoek te brengen aan de kasteelruïne en ondergedompeld te worden in de interessante geschiedenis en verhalen van deze bijzondere plek. 

Foto: Het Limburgs Landschap, Henk Heijligers