Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Op stap in het Beneden-Geuldal

3 december 2023 @ 10:00 - 12:00

Gratis
Deel dit:
Share

Wandel mee op zondagmiddag 3 december met de publieksexcursie in De Dellen en het Meerssenerbroek van Het Limburgs Landschap. Vertrek om 10.00 uur bij Uitspanning De Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te 6231 RV te Meerssen. De excursie is gratis en duurt ruim twee uur. Aanmelden is niet nodig.

Stevige wandelschoenen zijn geen overbodige luxe en in verband met de aanwezigheid van grote grazers in de natuurgebieden kunnen honden niet mee.

Tijdens deze winterwandeling besteden we speciale aandacht voor natuurontwikkeling en natuurlijk voor winterse zaken en kunt u, op gepaste afstand, vast en zeker ook genieten van de kudde Gallowayrunderen die het gebied begrazen. De grazers zijn winterhard, dat wil zeggen dat ze in de winter niet op stal hoeven, maar gewoon buiten kunnen blijven. Ze krijgen in de winter een dikke vacht die hen voldoende beschermt tegen de kou. Omdat er in verhouding weinig grazers rondlopen op een relatief grote oppervlakte, hoeven ze niet bijgevoerd te worden; ze kunnen hun kostje zelf bij elkaar scharrelen. Zo eten ze bijvoorbeeld regelmatig bramenbladeren die tot ver in de winter nog aan de braamstruiken hangen. Wist u overigens dat Zuid-Limburg en dan met name de Zuid-Limburgse hellingbossen bekend staan om hun rijkdom aan zeldzame bramensoorten? Het herkennen van de verschillende bramensoorten is specialistenwerk, daar zullen we u verder niet mee vermoeien. Maar gewoon genieten van alle winterse schoonheden kan natuurlijk wel. Wellicht dat u ook nog reeën ziet. Die horen namelijk tot de vaste bewoners van De Dellen, net als de das.

Foto: Het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Gegevens

Datum:
3 december 2023
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , , , ,

Locatie

Uitspanning De Nachtegaal
Gemeentebroek 6
Meerssen, Limburg 6231 RV Nederland
+ Google Maps