Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open dag Modelspoor Venlo

19 november @ 11:00 - 16:00

Deel dit:
Share

De Noord Limburgse Modelspoorweg Vereniging houdt op zondag 19 november 2023 een Open Dag van 11.00 uur tot 16.00 uur. De open dag van de NLMV wordt gehouden in ons clubgebouw op het terrein van de Zorggroep Noord-limburg nabij de Witte Steen. De route is bewegwijzerd vanaf de Kaldenkerkerweg (voorbij het voetbalstadion van VVV) in Venlo. De entree bedraagt €2, = per persoon.

De droom van velen: een modelspoortrein. Dat komt nu dichtbij. Bij de NLMV zijn veel modelspoor gerelateerde spullen te koop. Leden en niet-leden verkopen hun lokomotieven, rijtuigen en wagons. Diverse juweeltjes voor de echte modelbouwer en diverse tijdschriften, maar ook treinen en huizen om echt mee te spelen. Voor ieder is er iets te vinden en een unieke gelegenheid om een relatief goedkope trein, huis, tijdschrift of trafo te bemachtigen.

Onze nieuwe grote HO-gelijkstroombaan is nog in opbouw, maar er rijden al treinen hun rondjes. Nog wel zoals vroeger, allemaal achter elkaar aan, zonder beveiliging. Want die zijn we nu aan het testen. Maar in de toekomst wordt de baan helemaal digitaal bestuurd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het computerprogramma Rocrail. Het is een prachtig gezicht om de modeltrein over een kale baan te zien rijden. Straks zal de trein veel meer uit het zicht rijden, dus nu heeft u de kans om het sporenplan goed te bekijken. In een hoek van de modelbaan verrijst een gigantische berg met een echte tandradtrein naar de top. Natuurlijk, alles is nog in de opbouwfase, maar het is al goed te zien hoe het gaat worden. Divere bruggen en tunnels zijn al klaar. Allemaal door onze leden zelf gebouwd. Ook de bouw van de historische huizen van Venlo en Blerick vordert gestaag. Hotel Wilhemina, de panden van de Brugstraat Blerick en de wagenwerkplaats Blerick zijn te bewonderen.

De grote HO-wisselstroombaan en de N-baan zijn eveneens in een prille opbouwfase. Maar ook hier rijdt een trein over de baan. Zoals je kunt zien is er veel modelbouwwerk te verrichten. Denk je nu daar wil ik wel aan meebouwen, kom dan eens vrijblijvend kijken op een maandag in ons clubgebouw en bouw mee.

Alle modelspoorafmetingen zijn te vinden in ons clubgebouw: Van spoor N tot spoor I met alles er tussenin. Laat U verrassen. Natuurlijk kunnen wij U ook helpen als uw treintje niet meer wil rijden. Voor bijna alle problemen is er binnen de vereniging wel iemand die een oplossing weet. Schroom niet en vraag naar raad en daad. Kunt u zondag niet, dan kunt u altijd iedere maandagmiddag en -avond terecht in ons clubgebouw op het terrein van de Zorggroep Noord-limburg te Venlo.

Voor meer informatie zie www.nlmvvenlo.nl.

Gegevens

Datum:
19 november
Tijd:
11:00 - 16:00
Evenement Categorieën:
, , , , , ,