Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Open dag Noord Limburgse Modelspoorweg Vereniging

10 november @ 11:00

€2
CB station 08
Deel dit:
Share

De Noord Limburgse Modelspoorweg Vereniging houdt op zondag 10 november 2024 een open dag van 11.00 uur tot 16.00 uur. De open dag van de NLMV wordt gehouden in ons clubgebouw op het terrein van de Zorggroep Noord-limburg nabij de Witte Steen. De route is bewegwijzerd vanaf de Kaldenkerkerweg (voorbij het voetbalstadion van VVV) in Venlo. De entree bedraagt €2, = per persoon.

De droom van vele: een modelspoortrein. Dat komt nu dichtbij. Bij de NLMV zijn veel modelspoor gerelateerde spullen te koop. Leden en niet-leden verkopen hun lokomotieven, rijtuigen en wagons. Uit de nalatenschap van een grote verzamelaar worden honderden lokomotieven, rijtuigen en wagons verkocht. Allemaal zo goed als nieuw en de lokomotieven zijn door onze leden getest en rijden allemaal perfect. Alles is bijna nieuw en heeft amper gelopen. Een unieke kans om voor een zacht prijsje een bijna nieuwe trein aan te schaffen. Mis dit niet!

Maar ook zijn onze modelbanen te bewonderen.

Onze nieuwe grote HO-gelijkstroombaan is nog in opbouw, maar er rijden al trein hun rondjes. Nog wel zoals vroeger, allemaal achterelkaar aan, zonder beveiliging. Maar in de toekomst wordt de baan helemaal digitaal bestuurd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het computerprogramma Rocrail. Maar het is een prachtig gezicht om de modeltrein over een in opbouw zijnde baan te zien rijden. Op veel plekken wordt de trein al aan het zicht onttrokken, want de scenery vordert gestaag.

De grote HO-wisselstroombaan en de N-baan zijn eveneens in een prille opbouwfase. Maar ook hier rijdt een trein over de baan. Zoals je kunt zien is er veel modelbouwwerk te verrichten. Denk je nu daar wil ik wel aan meebouwen, kom dan eens vrijblijvend kijken op een maandag in ons clubgebouw en bouw mee.

Alle modelspoorafmetingen zijn te vinden in ons clubgebouw: Van spoor N tot spoor I met alles er tussenin. Laat U verrassen. Natuurlijk kunnen wij U ook helpen als uw treintje niet meer wil rijden. Voor bijna alle problemen is er binnen de vereniging wel iemand die een oplossing weet. Schroom niet en vraag naar raad en daad. Kunt u zondag niet, dan kunt u altijd iedere maandagmiddag en -avond terecht in ons clubgebouw op het terrein van de Zorggroep Noord-limburg te Venlo.

Voor meer informatie zie www.nlmvvenlo.nl.

Gegevens

Datum:
10 november
Tijd:
11:00 - 16:00
Kosten:
€2
Evenement Categorieën:
, , , , ,
Evenement Tags:

Locatie

Zorggroep Noord-limburg
Albert Verweystraat 6
Venlo, Limburg 5921 AZ Nederland
+ Google Maps