Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2024

Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) 2024

27 juni

OLS logo wit zonder bedrijfslogo 724x1024
Deel dit:
Share

Het Oud Limburgs Schuttersfeest is hét volksfeest van Limburg: een jaarlijks festijn waarbij zo’n 150 schutterijen uit Belgisch en Nederlands Limburg samenkomen.

Dit feest heeft zowel in België als in Nederland de status van nationaal immaterieel cultureel erfgoed. Het OLS trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers en is echt een beleving om mee te maken.

Het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) wordt dit jaar in Doenrade gehouden. Aanvankelijk zou de komende editie in Nederweert plaatsvinden omdat schutterij Sint Antonius vorig jaar het OLS won. Die schutterij trok zich uiteindelijk echter terug als organisator.

De burgemeester van Beekdaelen kwam in actie en riep de negen schutterijen uit zijn gemeente bijeen om gezamenlijk de organisatie op hun te nemen. Eind december werd dit plan door de OLS-federatie geaccepteerd.

Het Kinjer-OLS vindt plaats op donderdag 27 juni.
Het Kinjer OLS mag je wel het kleine broertje noemen van het OLS, maar staat als bijzonder evenement op zich. Het Kinjer OLS wordt georganiseerd voor basisschoolleerlingen uit heel Belgisch Limburg en Nederlands Limburg. Voor meer informatie bezoek https://www.wijschutterij.com/k-ols/

De strijd om D’n Um wordt gestreden op zondag 7 juli.
De finale van het OLS, het zogenaamde “kavelen”, vindt plaats op zaterdag 13 juli 2024.

Meer informatie

Gegevens

Datum:
27 juni
Serie:
Evenement Categorieën:
, , ,

Locatie

Feestterrein OLS 2024
Clouserweg
Doenrade, Limburg Nederland
+ Google Maps