Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Rondleidingen Frankenhofmolen

Rondleidingen Frankenhofmolen

Deel dit:
Share

11 november @ 10:30 12:30

Bij de Frankenhofmolen aan de Weijerweg 4, 6291 NL Vaals, inclusief het bijbehorende molenlandschap, wordt op 9 en 23 december door Het Limburgs Landschap om 10.30 een exclusieve rondleiding verzorgd [€ 7,- per persoon]. Aanmelden is verplicht via www.limburgs-landschap.nl/kalender [Let op: vol=vol]. 

Sinds de aankoop van de Frankenhofmolen met het bijbehorende molenlandschap heeft Het Limburgs Landschap veel werk verzet. De molen is gerestaureerd, het watermolenlandschap hersteld en er is een expositie ingericht. De Frankenhofmolen is van oorsprong een pre-industriële watermolen die gebouwd is aan het begin van de 17e eeuw. De molen heeft door de jaren heen diverse functies gehad waaronder kopermolen, velbereidersmolen, volmolen, textielfabriek en graanmolen.

Textielindustrie
De Frankenhofmolen is een industriële watermolen die ook wel ‘de volmolen’ wordt genoemd. In de 18e eeuw stond textiel uit de regio Aken, Vaals, Luik hoog aangeschreven in Europa. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een grote bedrijvigheid was. De Frankenhofmolen maakte met haar molenvijvers en stuwwerken onderdeel uit van het grote watermolenlandschap gelegen in het dal van de Zieversbeek. In de tijd van de textielindustrie werd er in de Frankenhofmolen onder andere wol gevilt waar men vervolgens aan het einde van het textielproces uniformen van kon maken.

Foto: Het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Gegevens

Datum:
11 november
Tijd:
10:30 – 12:30
Kosten:
€7
Serie:
Evenement Categorieën:
, , , , , ,
Weijersweg 4a
Vaals, Limburg 6291 NL Nederland