Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

SCHUNCK bruist tijdens Kindermuziekweek 2024

6 april - 13 april

Gratis
SCHUNCK Kindermuziekweek 2024 credits Anne Jannes
Deel dit:
Share

Van 5 t/m 14 april a.s. vindt de zesde landelijke editie van de Kindermuziekweek plaats. Ook bij SCHUNCK Muziek en Dans kunnen kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar genieten van gratis workshops, open lessen en optredens.  

De Kindermuziekweek is in het leven geroepen om ieder jaar alle kinderen uit Nederland 10 dagen lang te laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek. De landelijke Kindermuziekweek wordt op vrijdag 5 april door Jamai geopend in het Gelderse Eerbeek. Aansluitend speelt en zingt een grote Doe Maar Mee Band, bestaande uit 150 basisschoolleerlingen en musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, samen met 500 kinderen in de zaal het nieuwe Kindermuziekweeklied ‘Energie’, gelijknamig aan het thema van dit jaar. 

Programma SCHUNCK tijdens Kindermuziekweek
Op zaterdag 6 april start SCHUNCK de Kindermuziekweek met meerdere optredens en gratis open lessen. Zo geeft SCHUNCK Academy een optreden in het Glaspaleis in Heerlen en is er een muzikale voorleeswandeling door Heerlen centrum.  

Gedurende de hele week vinden er open lessen plaats op het gebied van muziek en dans. Voor de meeste van deze lessen is aanmelden niet verplicht en kan er gewoon worden meegedaan. 

De Kindermuziekweek wordt op zaterdag 13 april afgesloten met een instrumentenproeverij en open lessen peuter- en kleutermuziek. Daarnaast verzorgen de strijkensembles van SCHUNCK en SMK Parkstad deze dag samen de muzikale begeleiding van de speciaal door SCHUNCK ontwikkelde kindervoorstelling ‘Sam en de magische reis’. Van 14:00 tot 15:30 uur wordt in Cultuurhuis Heerlen de welbekende musical West Side Story vertolkt door de musicalsterren van Musical Unlimited.  

SCHUNCK Muziek en Dans 
SCHUNCK Muziek en Dans stimuleert tijdens de Kindermuziekweek de muzikale ontwikkeling van jonge kinderen. Maar niet alleen tijdens deze week. Als dé dans- en muziekschool van Heerlen staat SCHUNCK Muziek en Dans voor kwalitatieve talentontwikkeling door ervaren docenten en op maat gemaakte trajecten. Onder andere door samenwerkingen met verschillende harmonieën en fanfares én door een uitgebreid educatief aanbod op basisscholen. 

Over de Kindermuziekweek 
De landelijke Kindermuziekweek is een initiatief van 14 grote Nederlandse organisaties uit de muzieksector, die hun krachten gebundeld hebben om jaarlijks een 10-daagse Kindermuziekweek te realiseren. De Stichting Kindermuziekweek wil ieder jaar 10 dagen lang alle kinderen uit Nederland van 0 tot 12 jaar laten genieten van het maken van én het luisteren naar (live) muziek. 

Ga naar schunck.nl/muziek-en-dans/agenda/kindermuziekweek voor het volledige programma.  

Gegevens

Begin:
6 april
Einde:
13 april
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , , , , ,

Locatie

SCHUNCK Glaspaleis
Bongerd 18
Heerlen, Limburg 6411 JM Nederland
+ Google Maps