Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Volle maanwandeling

Volle maanwandeling

24 november 2023 @ 20:00

Gratis
Deel dit:
Share

Op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november vinden twee spannende, gratis avondexcursies plaats voor volwassenen en jeugd.

Start is vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom op de Kapelstraat 71, 5851 AS Afferden en de volle maanwandeling duurt ongeveer 2 uur. Zorg voor warme kleding en goed schoeisel. Aanmelden is verplicht [vol=vol] en kan via www.limburgs-landschap.nl/kalender

Wandelen tijdens volle maan is een echte beleving. Wandelaars gaan op pad in het nachtelijke Bergerbos. Op vrijdag 24 november, 20:00 uur de volwassenen en op zaterdag 25 november, 19:00 uur is de jeugd aan de beurt.

De ogen wennen al snel aan het donker, dus een zaklamp meenemen is niet nodig. Daarnaast staan ook andere zintuigen zoals reuk en tast op scherp. Al wandelend over de donkere, stille heide en door het bos wordt gezocht naar tekenen van leven, zoals een roepende bosuil. De Maasduinengidsen hebben een mooie route uitgezet om -bij hoge uitzondering- mensen te laten genieten van de nachtelijke natuur.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Foto: Peter Thönnissen

Gegevens

Datum:
24 november 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Serie:
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , , ,

Locatie

Activiteitencentrum De Zevenboom
Kapelstraat 71
Afferden, Limburg Nederland
+ Google Maps