Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Volle maanwandeling voor kinderen in Nationaal Park De Maasduinen

23 maart @ 19:00

Deel dit:
Share

Op zaterdag 23 maart start om 19.00 uur een spannende avondexcursie voor kinderen vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71, 5851 AS Afferden.

Zorg voor warme kleding en goed schoeisel voor uw kinderen. Er mag één ouder mee als begeleider, maar dat is niet nodig voor de activiteit. De excursie duurt ongeveer 2 uur. Meer informatie over deelname en het (verplicht) aanmelden via: www.limburgs-landschap.nl/kalender

Wandelen tijdens volle maan is een echte beleving. Onze gidsen nemen de allerkleinste mee op pad in het nachtelijke Bergerbos. De ogen wennen al snel aan het donker, dus een zaklamp meenemen is niet nodig. Daarnaast staan ook andere zintuigen zoals reuk en tast op scherp. Al wandelend over de donkere, stille heide en door het bos wordt gezocht naar tekenen van leven, zoals een roepende bosuil. De Maasduinengidsen hebben een mooie route uitgezet om -bij hoge uitzondering- kinderen te laten genieten van de nachtelijke natuur.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Foto: Peter Thönnissen

Locatie

Activiteitencentrum De Zevenboom
Kapelstraat 71
Afferden, Limburg Nederland
+ Google Maps