Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wandel in het spoor van de turfsteker

5 november @ 13:00 - 15:30

Deel dit:
Share

Op zondag 5 november houdt Staatsbosbeheer een Turfstekerstocht in het Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids wandel je over Peelbanen naar het hart van dit hoogveengebied. Tijdens deze excursie krijg je antwoord op vragen over de Peel en zijn verleden. Na afloop nagenieten met een kop koffie en een stuk Limburgse vlaai in het buitencentrum. De excursie start om 13.00 uur vanaf het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

In het spoor van de turfsteker
Al heel vroeg ontdekte de mens dat gedroogd veen goed bruikbaar is als brandstof. Jarenlang werd de Peelstreek afgegraven voor dit zwarte goud. De sporen van die turfwinning zijn nog zichtbaar in het landschap. De grote waterplas ‘het Meerbaansblaak’ bijvoorbeeld is ontstaan door het uitbaggeren van het veen en de Peelbanen waarover je wandelt zijn de paden waarover de turfsteker zijn turf vervoerde. Tijdens deze Turfstekertocht krijg je informatie over het verleden van de Peel, maar is er natuurlijk ook aandacht voor de natuur. In de Peel is het altijd verrassend wat je tegen komt!

De route is 6- 7 kilometer lang en start om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel. De excursie duurt 2 – 2,5 uur. Deelname kost € 12,50 en dat is inclusief koffie/vlaai na afloop in het buitencentrum. Vooraf reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/turfstekerstocht Tip: draag stevige, liefst waterdichte schoenen.

Gegevens

Datum:
5 november
Tijd:
13:00 - 15:30
Evenement Categorieën:
, , , , , ,

Locatie

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
Ospel, Limburg Nederland
+ Google Maps