Deel dit:
Share

Als je dacht dat festivals draaien om snoeiharde muziek en kapot getrapt drankbekertjes heb je het mis. Een festival is veel meer dan dat. Pak je oordopjes in, zet je go-with-the-flow hoed op en dwaal af naar een groene zangerige (na)zomer in het Zuiden van Nederland. Limburg kent in de zomer vele muziekevents waar je je gesmeerde moves kunt laten zien.

Speelse vibes van een volwassen speeltuin
Limburg is een walhalla. En dan vooral Solar. Hét festival bij de Maasplassen voor creatievelingen, zwijmelaars en nachtuilen. Het is een weekend waar grote namen in de urban- en hiphopscene tech-house-dj’s afwisselen. Waar alternatieve sporten en maffe spellen de boventoon voeren en kunst, spel en theater een dag én nachtactiviteit is. De vele bouwinstallaties waar achthonderd kunstenaars aan hebben gewerkt sieren het festivalterrein. Je kijkt je ogen uit en de één is nog gekker gekleed dan de ander. Opvallen is haast onmogelijk in deze speeltuin voor volwassenen. Te midden van alle kleuren, patronen en goede vibes waan je je in een waar muzikaal en kunstzinnig paradijs. Als dat niet goed klinkt…

Filmisch dancedecor
Een iets kleiner festival is Castle of Love in Kerkrade, waar de middeleeuwse kasteeltuinen van Erenstein worden omgetoverd tot een festivaloord. Op dit terrein klinken elektronische tunes als muziek in de oren. Harde tunes, dat wel. Deze dancebeats zorgen verspreid over 5 podia elk voor een eigen esthetisch gevoel. Een groot scala aan genres wordt afgespeeld op een van de meest scenische achtergronden van het land. Het oogt als een scene uit een fantasyfilm. Met bossen, kasteeltuinen en een slotgracht als backdrop waan je je honderden jaren terug. Moet je alleen wel even die muziek wegdenken.

Lusten en lusten
Zorg niet voor lusten en lasten, maar voor lusten en lusten. Verstandige muziek -en natuurliefhebbers combineren een bezoek aan een festival met comfortabele overnachtingen in een vakantiewoning van Hoeve Vakanties. Sta uitgerust op voor een nieuwe dag die in het teken staat van muziek.

Spread the word. Share this post!