Deel dit:
Share

Met een Dicht-bij-huisfietsgids in de rugzak ben je meteen klaar om eropuit te trekken! Als uitvinder van de knooppuntennetwerken draagt de provincie Limburg met trots de titel van ‘Fietsparadijs van Vlaanderen’.

Voor deze Fietsgids Limburg stippelde Stan Verelst 20 lusvormige routes uit met grote aandacht voor fietsveiligheid en variatie. Je verkent dan ook het mooiste wat Limburg te bieden heeft: de bosrijke Limburgse Kempen, het weidse Maasland, het vruchtbare Haspengouw en de intrigerende Voerstreek.

De landschappen variëren van vlak tot stevig golvend zodat zowel de gelegenheidsfietsers als de meer geoefende ‘coureurs’ aan hun trekken komen. Deze gids brengt ook het kleurrijke karakter van Limburg naar boven. Zo fiets je door Belgiës eerste Nationale Park (Nationaal Park Hoge Kempen), langs Vlaanderens mooiste dorp (Oud-Rekem), voorbij de relicten van de Limburgse mijnindustrie: terrils, mijnkokers en citéwijken, langs eeuwenoude tumuli, prachtige kastelen en commanderijen, langs imposante vierkantshoeven, scheefgezakte kapelletjes en zelfs een Turkse moskee. Je verkent de decors van de film Groenten uit Balen en van de succesvolle tv-serie Katarakt. En dan is er nog de abdij Achelse Kluis, waar je kunt proeven van de enige echte Limburgse trappist.

Koop bij bol.com

Spread the word. Share this post!