Deel dit:
Share

Toe aan een avontuurlijke vakantie in eigen land? Geen provincie is daar zo geschikt voor als Limburg en vooral in het heuvellandschap van Zuid-Limburg kunt u uw gelukt niet op. Wat u zo allemaal kunt doen in deze regio? Eigenlijk is dit te veel om op te noemen. Wij geven in ieder geval vast een aantal tips voor uw avontuur door de Limburgse heuvels.

Ga op ontdekkingstocht
Strik uw veters en ga er samen op uit tijdens een ontdekkingstocht door het prachtige unieke landschap die deze regio rijk is. Voor de fanatieke wandelaars en fietsers zijn er ene hoop wandel en fietsroutes die u langs de mooiste plekjes brengen.

U komt bijvoorbeeld langs de mergelgroeve en mergelgrotten in Zuid-Limburg. Wist u dat mergel ontstaan is 65 tot 145 miljoen jaar geleden en eigenlijk allemaal dode zeedieren zijn die over de miljoenen jaren op de bodem van de zee, waar Nederland destijds grotendeels uit bestond. In deze regio zijn er dan ook nog veel fossielen van zeedieren te vinden. Echte historische schatten dus!

Doet u het liever iets rustiger aan. Gelukkig zijn er veel alternatieven in de omgeving. Met een elektrische scooter, die tegenwoordig in bijna iedere stad te huren is, trotseert u zonder moeite de Limburgse heuvels en geniet u relaxed van de omgeving.

Vier carnaval in het zuiden
Het zuiden van ons land staat bekend om hossende feestvierende mensen die ieder jaar met zijn allen carnaval vieren. Het is niet voor niets dat de voorjaarsvakantie in het zuiden carnavalsvakantie genoemd wordt. Bezoekt u de regio aan het begin van het jaar? Kijk even goed wanneer het carnaval is zodat u uw verkleedkleding niet vergeet in te pakken!

Culinaire streekproducten
Naast het heuvellandschap de carnaval vierende mensen kent iedereen de typisch Limburgse lekkernijen. Hier in het zuiden brouwen ze de lekkerste biertjes. Kom lekker genieten met je vrienden en vriendinnen tijdens een bierproeverij. Eerst moeten jullie uiteraard een bodempje leggen. Daar hebben ze in het zuiden de perfecte lekkernij voor. Neem een lekker stuk vlaai, of twee, om een goede bodem te leggen.

Genoeg te doen dus in dit prachtige stukje Nederland. Te veel om in één dag te zien. Ga daarom op vakantie tijdens een vakantie in Zuid-Limburg. Als jullie met het hele gezien, of misschien wel de hele familie op pad gaan is een vakantiepark in Zuid-Limburg de keus voor u. Heerlijk ontspannen terwijl de kinderen naar de speeltuin of zwembad gaan op het park. Zuid-Limburg staat dus garant voor een mooie, avontuurlijke vakantie. Nu alleen nog even kijken wanneer de reis begint.

Spread the word. Share this post!