De vele facetten van Limburg zijn terug te zien in het grote aanbod aan culturele evenementen. Limburg bruist nagenoeg van evenementen en culturele activiteiten! Jaarlijks vinden er evenementen plaats die Limburg omtoveren tot een wereld vol muziek, theater, zang en dans. Bekende evenementen zijn bijvoorbeeld popfestival Pinkpop en het Limburg Festival, een 5 dagen durend podiumkunsten evenement.

Er is voor elk wat wils, van opera tot pop en van schone kunsten tot dansfestivals. Een ding dat ze allemaal gemeen hebben, is een heel bijzonder evenementenprogramma, en daarom is een bezoek aan hen zo’n lonende ervaring. Hebben we uw interesse gewekt? We hebben hieronder een aantal van de evenementen voor u op een rijtje gezet.

TEFAF Maastricht
TEFAF Maastricht wordt algemeen beschouwd als ’s werelds toonaangevende kunstbeurs en zet de norm voor uitmuntendheid op de kunstmarkt. De beurs is echt een evenement dat verzamelaars en museum vertegenwoordigers niet mogen missen.

Amstel Gold Race en Limburgs Mooiste
De Amstel Gold Race is een wielerwedstrijd op de weg die voor het eerst plaatsvond in 1966, een klassieke eendaagse race, die vernoemd is naar het Nederlandse biermerk Amstel. Het maakt deel uit van de nieuw opgerichte UCI ProTour, een reeks grote wielerwedstrijden het hele jaar door. Op de dag voor de wedstrijd krijgen amateurwielrenners de kans om het parcours te fietsen.

Voor amateurwielrenners kunnen we ook Limburgs Mooiste aanbevelen, een amateurwedstrijd op de weg. Dit sportevenement trekt elk jaar, na Pinksteren, duizenden fietsliefhebbers uit heel Europa en is een van de grootste evenementen in zijn soort.

Pinkpop
Popfestival Pinkpop is het oudste en meest populaire openluchtfestival van Europa en vindt elk jaar plaats tijdens het Pinksterweekend op het festivalterrein van Parkstad Limburg in Landgraaf. Het Pinkpop-festival werd voor het eerst gehouden in 1970. Veel internationaal bekende bands hebben er al gespeeld, zoals de Red Hot Chili Peppers, Dire Straits, Metallica, Foo Fighters, Rage Against The Machine en de Rolling Stones. Neem uw hippe heuptasje met camera mee en leg deze speciale momenten vast voor eeuwigheid.

Orlando Festival
Al bijna 35 jaar brengt het Orlando Festival muzikanten van verschillende niveaus samen. Het is het oudste kamermuziekfestival van Nederland. Jonge en volwassen amateurs krijgen les van bekende musici en luisteren ’s avonds naar de concerten van hun docenten. Ze maken samen muziek in de voormalige abdij van Rolduc in Kerkrade.

André Rieu Zomerconcerten
André Rieu brengt ieder jaar het hele Vrijthof in Maastricht in vervoering en vult een fantastisch openluchttheater met prachtige melodieën uit opera’s, operettes en musicals, maar ook klassieke muziek, spannende walsen en deuntjes om u aan het lachen en huilen te maken, maar vooral: veel romantiek. Dus neemt u plaats op een stoel of kurk kruk en geniet onder het mom van een door een wijnkast inbouw gekoeld wijntje van een onvergetelijke avond.

Gulpen Bierfestival
Limburg is trots op zijn biercultuur! Ieder jaar in augustus draait het allemaal om bier in het kleine stadje Gulpen. Jong of oud, het uitgebreide programma biedt voor ieder wat wils, zoals een kinderkermis of de seniorenlunch.

Deel dit:
Genieten van alle uitjes in Limburg

Deel dit bericht!